"Путін оголосив війну ФСБ ", - політолог про те, чому диктатор замахнувся на систему, що його породила

Призначення Путіним Віктора Золотова керувати Нацгвардією РФ - фундаментальна подія, яка свідчить про дуже серйозну зміну режиму.

Віктор Золотов і Володимир Путін. Фото:galfinance.info

Призначення Віктора Золотова керівником Нацгвардії означає, що погляди Путіна на характер загроз своєму правлінню змінилися. Таку думку висловив російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський, передають Патріоти України з посиланням на replyua.net.

"Призначення Золотова – дуже сильний виклик тому середовищу, яке породило Путіна, тобто КДБ. Не секрет, що після вбивства Нємцова ФСБ вела досить явну боротьбу з тим же Путіним за проведення розслідування аж до допиту Кадирова і пішла на безпрецедентний крок: вони одночасно злили через два джерела – статтю в Новій газеті "Хто вбив Нємцова" і доповідь Яшина – свій донос на Золотова", – зазначив він.

За його словами, на пряме звинувачення Золотова Путін перепризначив Кадирова виконувачем обов'язків президента Чечні, а Золотова – керівником нової величезної спецслужби і перепідпорядкував йому підрозділи, які раніше перебували в складі МВС і ФСБ.

Паралельно він ліквідував два чисто чекістських відомства - ФСКН і міграційну службу. Таким чином, вважає Піонтковський, Путін йде на дуже серйозний конфлікт з ФСБ.

Як повідомлялося раніше, Росгвардію очолив Віктор Золотов, який раніше обіймав посаду заступника директора Федеральної служби охорони Росії.

Є велика загроза: Кордон із РФ і Білоруссю треба мінувати вже зараз, - польський генерал Скшипчак

вівторок, 30 квітень 2024, 8:59

Колишній командувач сухопутних військ Польщі генерал Вальдемар Скшипчак заявив, що хоча конфлікт Росії з НАТО здається йому малоймовірним, на кордоні з РФ та Білоруссю треба побудувати укріплення та робити мінні поля вже зараз. Про це він сказав в інте...

"Зайнявши цю висоту, противник зможе з неї працювати": Офіцер ЗСУ розповів про наслідки в разі окупації Часового Яру

вівторок, 30 квітень 2024, 8:48

Якщо окупаційним військам Росії вдасться захопити Часів Яр на Донеччині, то місто стане для ворога вихідним рубежем на Костянтинівку. ЗСУ будуть змушені відтягнути свої вогневі засоби. Про це в інтерв'ю УП розповів замкомбата 5-ої штурмової бригади та...