Путін перекидатиме нові війська на Донбас, - ЗМІ

У Ростовській області зараз проходить "адаптацію перед відрядженням" черговий підрозділ російських військових-контрактників.

Російські військові поблизу українського кордону. Фото: соцмережі.

Волонтери міжнародної спільноти Inform Napalm дізналися про те, що російське військове командування почало концентрацію свіжих сил у прикордонних з Україною районах Ростовської області, з подальшою метою перекидання на Донбас. Про це йдеться на сайті волонтерської групи, передають Патріоти України.

Зокрема, в польовому таборі, який розгорнули неподалік від держкордону з Україною, південніше хутора Ольховський в Куйбишевському районі Ростовської області, сконцентровано тактичний підрозділ зі складу 8-ї окремої гірської мотострілкової бригади (в / ч 16544, місце дислокації Чечня, с. Борзой) Південного військового округу ЗС РФ, який проходить "адаптацію перед відрядженням".
"Іншими словами - російські військовослужбовці позбавляються від всього статутного і вживаються у вигляд бойовиків "Новоросії ", надаючи собі досвідчений зовнішній вигляд бувалих бійців", - зазначають у співтоваристві. Наголошується, що даний підрозділ на 100% складається з контрактників з досвідом бойової служби на Кавказі.
Всі з них "добровольці" - які за власним бажанням погодилися їхати на Донбас, в надії заробити на різного роду надбавки (т.зв. польові, бойові та ін. роду складові зарплати). Для деяких з них, це не перше "українське відрядження". Так само відомо, що до перекидання в Ростовську область, даний підрозділ пройшов курс бойової підготовки і злагодження на гірському полігоні "Дарьял" (54-й Центр підготовки розвідувальних підрозділів) в Північній Осетії", - зазначили в InformNapalm.

У Харківській області дрон окупантів влучив у машину волонтерів – ОВА

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:28

26 квітня безпілотник, скерований армією країни-агресора Росії, атакував цивільний автомобіль у Харківській області. Про це голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив у Telegram, передають Патріоти України. За його словами, інцид...

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...