"Путін реагує лише на силу": Генерал заявив про поразку росіян у Чорному морі

Василь Богдан виключає будь-які провокаційні дії з боку Росії, поки в Чорному морі будуть регулярно перебувати кораблі НАТО.

Кораблі НАТО. Фото: АР.

Регулярна присутність військових кораблів НАТО в українських портах в Чорному морі не дозволить Росії продовжувати агресивні дії проти України. Таку думку в коментарі висловив генерал-лейтенант, ветеран зовнішньої розвідки Василь Богдан, який вважає, що Північноатлантичний альянс розуміє, яку загрозу становить стратегічна перевага Росії у Чорному морі, передають Патріоти України.

"Це підтверджує остання агресивна акція Росії біля Керченської протоки по відношенню до українських військових кораблів. Зокрема, порушено режим вільного плавання через Керченську протоку та частково в Азовському морі. Також окремі провокаційні дії ВМС РФ в територіальних водах та повітряних сил, звичайно, спонукає Альянс до того, щоб не допустити тієї загрози, яка несе в собі Росія в цьому регіоні", – вважає генерал.

Зважаючи на те, що з президентом РФ Володимиром Путіним можливо розмовляти лише з позиції сили – це стане ефективним засобом стримування для російських військово-морських сил, вважає Богдан. "Стратегія Путіна полягає в тому, що він наступає доти, поки його не зупиняють. Путін реагує лише на силу, в цьому випадку він зупиняється і починає шукати якісь виходи із ситуації, і яку він сам себе загнав. Тому я виключаю будь-які провокаційні дії з боку Росії, якщо в Чорному морі будуть регулярно перебувати кораблі НАТО", – впевнений він.

"Я переконаний в тому, що на розпалювання серйозних конфліктів стосовно держав, які мають надпотужний військовий потенціал, потенціал ВМС і ракетний потенціал, Росія не піде", – додав генерал.

До того ж Богдан висловив свою занепокоєність через новий виток гонки озброєнь, який ставить світ перед потужною загрозою глобальній безпеці. "Те, що зараз знову розкручується гонка озброєнь, а тим паче ядерного озброєння, що несе серйозну загрозу та небезпеку для світу в цілому, давно пора на це реагувати і знову починати процес розрядки міжнародної напруженості. А це повинно відбуватися не тільки в рамках існуючих міжнародних інституцій, таких як ООН чи ЄС, а збирати серйозну міжнародну конференцію на кшталт хельсінкських у 1975 (Конференція з безпеки і співробітництва в Європі, – Ред.) і там ухвалювати міжнародні юридичні зобов'язуючі рішення, які б зупинили російську агресію, припинили ті вогнища, які палають у різних регіонах світу, і нарешті спонукали Росію полишити Крим та Донбас", – заявив генерал-лейтенант.

Джерело: Обозреватель

Особлива "гра" Кремля? В ISW пояснили, що стоїть за арештом заступника Шойгу, якого запідозрили в держзраді

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:47

Російська влада заарештувала заступника міністра оборони Тимура Іванова 24 квітня за звинуваченням у отриманні хабаря, хоча інші джерела вказали, що він підозрюється у державній зраді. Арешт топчиновника викликав в інформаційному просторі країни-агресо...

На Росії посадили на 10 років бурята, який "планував вступити в легіон Свобода Росії" (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 5:58

Astra зазначає, що 26-річного чоловіка затримали в Кемерівський області, коли той "їхав у бік українського кордону". Другий Східний окружний військовий суд в Росії засудив 26-річного жителя Бурятії до 10 років колонії та штрафу 500 тисяч рублів. Чолові...