Путін внаслідок чергової "многоходовочки" перетворюється на "голого короля": У Шойгу істерика через вірогідний вихід США із договору про ракетні обмеження

Якщо росіяни хочуть створити абсолютно нові командні пункти, нову, невразливу систему управління, систему зв'язку і раннього попередження, то це вимагатиме від них колосальних витрат.

Генерал-полковник Віктор Єсін. Фото: РБК.

Розміщення американських ядерних ракет Європі, яке стає можливим після виходу США з договору РСМД 1987 года, робить неефективною систему удару РФ «Периметр», яка на заході відома як «Мертва рука». Про це заявив колишній начальник головного штабу Ракетних військ стратегічного призначення генерал-полковник Віктор Єсін, передають Патріоти України.

Система «Периметр» працює і навіть вдосконалена, запевнив він, але якщо після виходу з ДРСМД США розмістять свої ракети в Європі, час їх підльоту скоротиться до двох-трьох хвилин. В цьому випадку, навіть якщо «Периметр» спрацює, «у нас вже залишиться мало засобів - ми зможемо запустити тільки ті ракети, які виживуть після першого удару агресора», заявив Єсін.
«Якщо відверто, ефективної відповіді на американські ракети середньої дальності в Європі у нас поки що немає, - підкреслив він. - І якщо американці все-таки почнуть розгортати свої ракети в Європі, нам нічого не залишиться, як відмовитися від доктрини у відповідь-зустрічного удару і перейти до доктрини попереджувального удару».
«Поява американських крилатих ракет і балістичних ракет середньої дальності в Європі в пух і прах розносить систему у відповідь-зустрічного удару, яка є основою нашої стратегії ядерного стримування. За такий час ніхто не зможе прийняти рішення і відповісти, просто не встигне», - погоджується керівник Центру міжнародної безпеки, дійсний член РАН Олексій Арбатов.
До 1987 року, коли був підписаний ДРСМД, американські «Першинги», які тоді стояли в Європі, могли за десять хвилин відправити все наше керівництво в кращий світ, тобто в той самий рай, про який Володимир Путін згадав на Валдайському форумі, пояснив Арбатов.
Нова гонка озброєнь вимагає «величезних» витрат, попередив він. «Нам доведеться створити абсолютно нові командні пункти, нову, невразливу систему управління, систему зв'язку і раннього попередження, зробити так, щоб всі наші ракетні системи були в мобільно-грунтовому варіанті і щоб вони були надійно захищеними засобами повітряно-космічної оборони - С-400 , З-500, «Панцир» і так далі. Витрати, звичайно, гігантські, але я не сумніваюся, що це можна зробити», - заявив Арбатов.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...