Путіна скував страх, і він розкручує маховик репресій, - Сотник

Російська влада до смерті налякана вантажем відповідальності, якої вона вже давно заслужила.

Путіна скував страх. Ілюстрація:expres.ua

Російська влада боїться соціальних протестів, викликаних економічною ситуацією в країні, тому різко посилила тиск на опозицію, з метою відволікання населення і залякування незгодних. Подібну думку висловив російський журналіст Саша Сотник виданню Апостроф, повідомляють Патріоти України.

"Недавнє посилення тиску на опозицію пов'язано, в першу чергу, із загостренням економічної кризи в Росії. Кремль і терористи, які в ньому засіли, розуміють, що можуть зіткнутися в недалекому майбутньому з валом соціального протесту. Не забувайте, що Кремль і Луб'янка завжди грають на випередження, тому і вирішили почати кампанію із залякування "тих, хто висунувся", - вважає він.

Однак, на думку журналіста, росіян більше хвилює не доля лідерів опозиції, а власний добробут.

"Ходорковський і Касьянов - статусні особи, але вони не впливають на масову свідомість росіян. На населення, скоріше, впливають зубожіння і підвищення цін, звільнення і безробіття. Перед населенням постає питання, "як вижити", а не "яку політичну систему створити замість існуючої". Шкода це констатувати, але такі настрої більшості, стурбованої гаманцем, а не порочністю системи", - зазначив Сотник.

Журналіст підкреслив, що недавні події з лідерами російської опозиції: "тортометання, заявки в Інтерпол, оголошення в міжнародний розшук колишнього віце-прем'єра Коха" є наслідком переходу системи в режим "посиленого залякування", з метою передати всім меседж: "сидіть тихо і не смикайтесь, інакше ми швидко вас вкатаємо в асфальт".

"Кремль боїться не виборів, оскільки вільних і чесних виборів в Росії давно не існує. Влада боїться, що населення зверне увагу на її хамство, нахабство і злодійство. Вона до смерті налякана ступенем відповідальності, яку вже давно заслужила. А на це якраз і вказують опозиційно налаштовані громадяни ", - додав Сотник.

ППО недоімперії тріщить по швах: Бійці ССО спалили третій російський "Бук" на Сумському напрямку за тиждень (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:55

Не встигли вояки держави-агресора прибрати останки "Буків" вражених 30 квітня, як їм додалося сумної роботи. Оператори одного з підрозділів Сил спеціальних операцій уразили ворожий зенітний ракетний комплекс Бук-М1 на Сумському напрямку. Про це повідом...

Окупанти вбили бабусю та її 12-річну онуку на Донеччині (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:30

Російська армія завдала удару по селищу Мемрик Покровського району на Донеччині. Попередньо, окупанти атакували населений пункт з РСЗВ "Град". Тілесні ушкодження, несумісні з життям, зазнали 65-річна бабуся та її онука 12 років. Про це повідомили в Дон...