Путінське лоббі в ПАРЄ: Французька депутатка заявила про "утиски російської мови" ...на Західній Україні

Марі-Крістін Даллоз під час свого виступу закликала "припинити таке порушення".

Марі-Крістін Даллоз. Фото:psb4ukr.orgДепутат Національних Зборів Франції Марі-Крістін Даллоз, що представляє нижню палату парламенту в ПАРЄ, заявила про утиски російської мови на Західній Україні і закликала припинити таке "порушення". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

Повідомляється, що політик використовувала під час обговорення доповіді ПАРЄ "Культура і демократія" традиційні кремлівські кліше.

"Коли ми говоримо про культуру, нам не варто забувати про мовне питання в Західній Україні, де спостерігаються утиски російської мови", - сказала Даллоз без посилання на джерела інформації, які б дозволили зробити подібний висновок.

Відзначається, що виступ депутата істотно відрізнявся від виступів інших парламентаріїв.

Парламентарій Марі-Крістін Даллоз є членом французької правоцентристської партії "Республіканці". Вона представляє в національних зборах Франції департамент Юра (схід Франції) і є секретарем парламентської комісії з фінансів.

Марі-Крістін Даллоз є однією з 55 французьких депутатів, які підтримали резолюцію національних зборів Франції за зняття санкцій ЄС з Росії.

"На жаль, це єдина втішна інформація": Загибель 6-річного хлопчика після удару росіян по Дніпропетровщині не підтвердилася

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:14

Внаслідок удару РФ по Синельниковому Дніпропетровської області у п’ятницю, 19 квітня, загинуло шестеро людей, серед яких двоє - діти. Раніше повідомлялося про загибель 6-річного хлопчика, але ця інформація не підтвердилася. Про це написав начальник Дні...

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...