Путіну потрібна маленька перемога в Україні, - експерт Центру Разумкова

Не дай Бог, щоб де-небудь ще в Україні люди зустрілися з війною так, як це випало на долю Донбасу та Луганська.

Вплив Путіна. Фото: unian.uaВійськовий експерт, директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський в інтерв'ю ONLINE підтвердив, що президент Росії Володимир Путін не залишив своїх планів щодо збереження України в зоні свого впливу, - повідомляють Патріоти України.

- У вересні вибори в Держдуму РФ, тому одним з "подарунків" виборцю в Росії могла б бути маленька "перемога" в Україні. Путін своїх цілей не залишив: збереження України в зоні впливу Росії, промацування Заходу на здатність до контрдій, - сказав він. З військової точки зору для України це означатиме спроби Росії розширити зону контролю бойовиків на всю територію Донбасу.

Можуть для прикриття своїх дій провести "вибори" на непідконтрольних Україні територіях і визнати результати. Не важливо, визнає це світ чи ні. Путіну ніхто не заважав розгорнути свої війська в Південній Осетії. Там ціла база. Путін може посилатися на "законну" владу окупованих територій. Так він заведе війська і буде намагатися мінімізувати санкції Заходу. Це все повинно бути паралельно з дестабілізацією ситуації всередині України, - зазначив Сунгуровський.

Додамо: В плани Путіна входило зробити "Новоросію" не тільки з Донецької та Луганської областей, а й додати території Харкова, Запоріжжя, Одеси, Миколаєва та Херсона, про що сьогодні офіційно заявив Петро Порошенко.

Ворог посилює натиск: На кордоні Часового Яру йдуть бойові дії

четвер, 2 травень 2024, 16:23

Бойові дії дійшли до межі міста Часів Яр Донецької області. У місті залишається майже 700 осіб. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальника Часовоярської міської військової адміністрації Сергія Чауса в ефірі телемарафону, передають Патріот...

"Занадто багато всього": Війна закінчиться, коли Путін зрозуміє, що не зможе виграти, - американський генерал

четвер, 2 травень 2024, 15:50

Війна в Україні закінчиться тоді, коли Путін зрозуміє, що не може перемогти. Для цього західні партнери мають об'єднати всі можливі зусилля у допомозі нашій державі. Про це заявив американський генерал Бен Ходжес, передають Патріоти України. "Тому ми п...