"Путин набагато слабший, ніж думають на Заході, він не достойний бути стратегічним партнером", -The Washington Post

У російського президента з Рамзаном Кадировим дуже складні відносини.

Путін і Кадиров. Фото:www.radiosvoboda.org

Шанувальникам президента РФ Володимира Путіна на Заході варто зробити паузу і подивитися збоку на жалюгідне видовище, яке Путін влаштував минулої п'ятниці разом з лідером Чеченської автономії Рамзаном Кадировим. Про це пише The Washington Post у редакційній статті, повідомляють Патріоти України за матеріалами видання ZN.UA.

Видання зазначає, що за останні дев'ять років Кадиров став абсолютним деспотом у своїй мусульманської республіці. "Ніби середньовічний хан, він збирає данину з населення і бізнесу в Чечні і жорстоко розправляється з тими, хто виступає проти нього. І він переслідує супротивників не тільки в республіці, але і за її межами по всій Росії", - йдеться в статті.

Видання нагадує, що ім'я Кадирова звучало в контексті кількох гучних політичних вбивств, в тому числі журналістки Анни Політковської та опозиційного лідера Бориса Нємцова. Він також кинув виклик Москві, наказавши "стріляти на ураження по поліції Росії, яка увійшла в Чечню без його дозволу". І у відповідь на все це, Путін під час зустрічі лише похвалив Кадирова, назвав його хорошим керівником і перепризначив на посаду.

Російський президент лише закликав лідера Чечні "тісніше координувати дії з федеральними органами влади, особливо в питаннях безпеки". Але, на думку видання, такі заклики - це лише жалюгідні спроби продемонструвати, що підтримка Кадирова з боку президента ослабла. Путін, швидше за все, зробив це, щоб задобрити ФСБ, яка постійно конфліктує з Кадировим.

"Таким чином, людина, яка претендує на роль лідера супердержави, схоже, насправді зовсім не хоче або не може нав'язати свою волю тому, хто став завуальованим варіантом гангстера. Або Путін набагато слабкіший, ніж думають на Заході, або він співучасник дій, які означають, що він не гідний бути стратегічним партнером", - пише видання.

"Максимально використовують особовий склад": У ЗСУ пояснили, чому для росіян критично важливий Часів Яр

понеділок, 6 травень 2024, 7:27

Російські загарбники намагаються захопити Часів Яр, щоб у перспективі розвинути свій наступ у Донецькій області. Про це розповів офіцер пресслужби 26-ї артилерійської бригади ім. Романа Дашкевича Олег Калашніков в ефірі телемарафону, передають Патріо...

"Західний світ не готовий до звичайної війни": Глава найбільшого збройного концерну Rheinmetall звернувся до політиків Європи

понеділок, 6 травень 2024, 6:42

Армін Паппергер, керівник збройового концерну Rheinmetall, який планує будувати бронетехніку спільно з Україною, закликав значно збільшити військові витрати, щоб зробити Німеччину обороноздатною, передають Патріоти України. «Західний світ не готовий до...