Рада Європи опублікувала рішення щодо Криму

Комітет міністрів Ради Європи звернувся до Росії з вимогою дотримуватися прав людини на анексованому українському півострові.

Анексований Крим. Ілюстрація:Deutsche Welle

У рішенні Ради Європи засуджується анексія Криму, а також є вимога до Росії дотримуватися прав людини на окупованому півострові. Рішення РЄ опубліковано на її сайті, передають Патріоти України.

Так, у ньому прописано 11 пунктів, серед яких, зокрема, засуджується анексія Криму та Севастополя; є вимога до РФ дотримуватися прав людини на окупованому півострові; вимагається скасувати заборону Меджлісу; також у РЄ виступили за повторний візит комісара Ради Європи з прав людини до Криму.

Як повідомлялося раніше, Комітет міністрів Ради Європи вимагає від Російської Федерації скасувати заборону Меджлісу кримськотатарського народу та дозволити його лідерам відвідувати окупований Крим. Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Комітет Міністрів Ради Європи закликав скасувати рішення про заборону Меджлісу і про заборону лідерам Меджлісу в’їзду до Криму. Ще один важель тиску на РФ!", - наголосив глава українського зовнішньополітичного відомства.

Шукали інформацію про військові навчання: Румунія заявила, що серед біженців з України "затесалися" російські шпигуни

вівторок, 16 квітень 2024, 21:02

Румунія стала мішенню для мережі російських шпигунів, які намагалися зібрати інформацію про військові навчання та допомогу Україні. Можливі шпигуни потрапили до країни, ховаючись між українських біженців. Про це йдеться звіті Вищої ради національної об...

"Членство України в НАТО корисне тільки для Третьої світової війни": Фіцо зробив чергову скандальну заяву

вівторок, 16 квітень 2024, 20:53

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо вважає, що членство України в НАТО «може спровокувати глобальний конфлікт». Про це повідомляє Kresy, передають Патріоти України. При цьому Фіцо припустив «перспективу пошуку примирення з Росією після війни». «Післ...