Рада проголосувала за арешт Сергія Клюєва

Завдяки рішенню нардепів, втікача екс-регіонала та молодшого брата колишнього екс-голови АП Януковича Андрія Клюєва, зможуть оголосити в міжнародний розшук.

Сергій Клюєв. Фото:rian.com.ua

Верховна Рада України дозволила притягнути до відповідальності і заарештувати депутата "Опозиційного блоку" Сергія Клюєва. Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті Ради, інформують Патріоти України.

Заступник Генерального прокурора Юрій Севрук представив подання Генпрокуратури у парламенті. Клюєв не з'явився до слідчих і оголошений у розшук. Завдяки рішенню нардепів, Сергія Клюєва зможуть оголосити в міжнародний розшук.

Раніше повідомлялося, що Клюєв втік за кордон через підконтрольну терористам територію Донбасу.

Верховна Рада 3 червня підтримала подання про зняття депутатської недоторканності з нардепа Сергія Клюєва, а Генпрокуратура заявила про готовність оголосити йому підозру в шахрайстві. У той же день Клюєв спробував втекти до Австрії, але був зупинений прикордонниками.

Наступного дня нардеп був викликаний на допит в ГПУ, але не з'явився на нього. Після того Генпрокурор Віктор Шокін заявив, що йому невідоме місцезнаходження парламентаря.

Київ передав документи на оголошення депутата в міжнародний розшук. Через два тижні після зникнення Клюєва Генпрокурор звернувся в Раду з поданням про його затримання і арешт.

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...