Радник Порошенка "напророчив" війну за Крим

Успішно стримати, відбити, провчити нападника лише засобами дипломатії просто неможливо - потрібні потужна армія і переконлива пропаганда, впевнений Володимир Горбулін.

Володимир Горбулін. Фото:www.ukrinform.ua

Через кілька років Україна вичерпає дипломатичний потенціал і може почати повертати собі окупований півострів Крим за допомогою військових дій. Таку думку висловив радник президента України Петра Порошенка, парламентер по Донбасу Володимир Горбулін в своїй статті для ЗН, передають Патріоти України.

"Поступово вичерпується потенціал дипломатичних засобів вирішення проблем донбаського конфлікту і анексованого Криму. Власне, цього потенціалу залишилося не більше, ніж на два-три роки. І незабаром гостро постане питання активного і ефективного залучення іншого інструменту зовнішньополітичної діяльності - Збройних сил. Подібним чином, хоча і дещо пізніше, виникне питання надійних внутрішніх "тилів" зовнішньої політики, тобто питання динамічної економічної і стабільної політичної систем, які формують опору зовнішньополітичної діяльності", - пише Горбулін.

При цьому радник Порошенка відзначає: "Держава, яка стала об'єктом агресії, яка зазнала втрат частини своїх територій, не вистоїть, не відновить територіальну цілісність, не покарає агресора виключно шляхом дипломатичних маневрів. Успішно стримати, відбити, провчити нападника лише засобами дипломатії просто неможливо - потрібні потужна армія і переконлива пропаганда. Дипломатичне маневрування в період збройного конфлікту дає можливість виграти час і підготуватися до постконфліктної ситуації політичного оформлення результатів власне конфлікту".

"Переговори по Донбасу і Криму використовуються для підготовки, максимально можливої легітимації та втілення сценарію звільнення окупованих територій. Реалізація цього сценарію передбачає дві стадії: перша - жорстке блокування зазначених територій та припинення з ними будь-яких відносин, друга - витіснення окупантів і колабораціоністів з захоплених ними територій . Мається на увазі не якийсь негайний і непідготовлений наступ, а послідовна політика, спрямована на вигнання загарбників і покарання колабораціоністів", - підкреслив Горбулін.

Разом з тим, він додає: "Звільнення може зайняти досить тривалий час і статися тільки при сприятливій можливості, коли Україна зміцніє, РФ ослабне, а західні союзники будуть готові підтримати визвольну війну українського народу проти окупантів. Поки така можливість не з'явиться, блокування окупованих територій залишатиметься головним засобом тиску на загарбників і їх прислужників".

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...

Росія анонсувала удари по двох лікарнях Києва: людей терміново евакуюють

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:04

Місто терміново розпочинає евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, розташованих на вулиці Богатирській. Про це повідомляє КМВА . "Оскільки в інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах. ...