"Распятые мальчики": В штабі АТО спростували черговий фейк бойовиків "ДНР" про загибель дітей

Підрозділи ЗСУ в районі Комінтернового бойові дії не вели і представник спільного центру контролю і координації на місце події не виїжджав.

Бойовиків ДНР спіймали на перекручуванні фактів. Фото: rusprav.tv.

У прес-центрі штабу АТО спростували поширювану інтернет-ресурсами самопроголошеної "ДНР" інформацію про те, що в загибелі двох дітей в населеному пункті Комінтернове винні Збройні сили України (ЗСУ), повідомляють Патріоти України.

Зокрема така інформація була опублікована на сайті бойовиків "ДАН".

"На інтернет ресурсах так званої ДНР поширюється інформація про смерть двох дітей від ураження електричним струмом пошкодженої лінії електропередач, яка була зруйнована в результаті нібито обстрілу ЗС України селища Комінтернове Новоазовського району. Ця інформація не відповідає дійсності та є черговим "фейком" ворога", - зазначили на сторінці штабу АТО в Facebook.

Також підкреслюється, що підрозділи ЗСУ в районі Комінтернове бойові дії не вели і представник спільного центру контролю і координації на місце події не виїжджав.

"Трагедія сталася з вини місцевого керівництва, яке не вчасно ліквідувало обрив лінії електропередач", - заявили в штабі.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...