"Ре-фе-рен-дум!": Олексій Навальний розповів про свої плани на Крим (відео)

Російський опозиціонер переконаний, що президент РФ повинен провести новий - тепер уже "чесний" - референдум в анексованому Криму.

О.Навальний. Фото: REUTERS.

Майбутній президент РФ повинен оголосити "нормальний, чесний" референдум в окупованому Криму. Про це російський опозиціонер Олексій Навальний розповів в інтерв'ю Ксенії Собчак на телеканалі "Дождь", передають Патріоти України.

При цьому він підкреслив, що чітко усвідомлює, що Україна в будь-якому випадку його не визнає.

"Тут питання не в Україні або Росії. Тут питання в реальному волевиявленні жителів Криму, яке має бути визначено реально, а не так, як було. Референдум, який був (в 2014 році. - Ред.), - абсолютна фальшивка", - сказав опозиціонер.

Навальний зазначив, що в світі немає жодного прецеденту вирішення територіальної суперечки, тому ситуація з Кримом, на його думку, буде залишатися незмінною.

"Я знаю, що мої слова не подобаються багатьом в Україні, мої слова не подобаються багатьом в Росії. Але я кажу, як є: в доступному для огляду майбутньому Крим не буде визнаний ніким, але фактично буде залишатися частиною Росії", - сказав він.

Собчак нагадала опозиціонеру, що в 2008 році він закликав визнати незалежність Абхазії, Південної Осетії і Придністров'я, але при цьому він був проти анексії Криму в 2014 році.

"[В Криму] була інша ситуація. Абхазія і Південна Осетія - це регіони, які спочатку, з моменту розпаду СРСР, заявили про вихід (зі складу Грузії. - Ред.). Там були криваві події, там була фактично війна. У Криму не в 90-е, ні в нульові роки не було насильства. Неможливо порівняти Абхазію, де була війна і яка фактично багато-багато років була незалежною, з Кримом і Україною", - сказав Навальний.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...