Реакція від Банкової таки є: Порошенко присвоїв генеральське звання учаснику інцидента між ГПУ та НАБУ

Глава Департаменту з розслідування особливо важливих справ в економіці ГПУ Володимир Гуцуляк разом з трьома іншими чиновниками отримав генеральські зірки.

Володимир Гуцуляк. Скріншот.

Вчора, 24 серпня, Указом Президента Петра Порошенка класний чин державного радника юстиції 3 класу, що відповідає генерал-майорському званню, присвоєно чотирьом чиновникам. Про це йдеться в тексті указу №355 / 2016 на сайті глави держави, повідомляють Патріоти України з посиланням на Ліга.нет.

Зокрема, були нагороджені начальник департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ Володимир Гуцуляк, народний депутат від президентської політсили Валерій Карпунцов, прокурор Львівської області Юрій Квятківський і військовий прокурор Центрального регіону України Григорій Рябенко.

Прокурор Гуцуляк отримав популярність після того, як виявився замішаним в інциденті між співробітниками Генпрокуратури і Національного антикорупційного бюро в середині серпня.

Державний радник юстиції 3 класу - четвертий за старшинством класний чин в органах прокуратури.

Ще один народний депутат від БПП, Сергій Лещенко, також прокоментував факт підвищення прокурора Гуцуляка у себе в Facebook:

Нагадаємо, 5 серпня НАБУ повідомило про спробу проведення слідчими ГПУ обшуку в будівлі бюро. Глава НАБУ заявив, що Генпрокурор попередив його про наявність доступу до матеріалів, але не про обшук. На думку Ситника, є ознаки конфлікту ГПУ і НАБУ.

15 серпня в НАБУ заявили, що 12 серпня під час проведення негласних слідчих дій співробітники ГПУ незаконно викрали і доставили двох технічних працівників НАБУ в приміщення ГПУ, де протягом 11 годин їх допитували. У ГПУ в свою чергу заявляють, що представники НАБУ побили трьох співробітників ГПУ.

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...