"Республіканці не дозволять?": Проросійський кандидат на посаду держсекретаря США може бути відхилений Сенатом

На посаді генерального директора Exxon Mobil Corp. Рекс Тіллерсон виступав проти санкцій щодо Росії.

Рекс Тіллерсон. Фото: novostienergetiki.ru.

Проросійський кандидат на посаду держсекретаря США Рекс Тіллерсон, який лідирує серед кандидатів на цю посаду у нову адміністрацію обраного президента Дональда Трампа, може бути відхилений Сенатом. Про це повідомляє CNN, з посиланням на високопоставлених законодавців США. Новину передають Патріоти України.

Як повідомлялося, генеральний директор однієї з найбільших і найдорожчих у світі нафтових корпорацій Exxon Mobil Corp. Рекс Тіллерсон лідирує серед кандидатів на посаду держсекретаря США в уряді обраного президента Дональда Трампа. Трамп офіційно ще не висував Тіллерсона на цю посаду. У своєму Twitter він повідомив, що оголосить про свій вибір громадськості у вівторок, 13 грудня.

Повідомляється, що демократи і деякі республіканці висловили сумніви з приводу голови Exxon Mobil Corp., оскільки є шанс, що 64-річний американець може не пройти комітетські слухання зі затвердження, які ведуть на голосування в Сенаті.

Крім того, в Сенаті Тіллерсону буде потрібна підтримка більшості палати, щоб стати наступним держсекретарем. "Я не знаю, чи зможе він отримати 50 голосів. Думаю, йому буде важко зробити це", - заявив лідер сенатської меншості Гаррі Рід.

Наприклад, сенатор Джеймс Ленкфорд є серед тих республіканців, які не готові дати Тіллерсону автоматично "зелене світло". Представник сенатора повідомив, що у Ленкфорда є "багато питань до пана Тіллерсона щодо його зв'язків з Росією та його здатності бути видатним дипломатом".

Як відомо, серед усіх кандидатів, що розглядаються на посаду держсекретаря, у Тіллерсона, можливо, найбільш тісні зв’язки з російським президентом Володимиром Путіним. У 2011 році Exxon Mobil Corp. уклала з РФ угоду про партнерство, яка, за словами Путіна, була варта $500 млрд. У 2012 році Кремль нагородив Тіллерсона орденом. На посаді генерального директора Exxon Mobil Corp. Рекс Тіллерсон виступав проти санкцій щодо Росії.

Надійної техніки на полі бує стане більше: Канадський виробник броньовиків Roshel відкриє завод в Україні

субота, 11 травень 2024, 5:00

Канадська компанія Roshel, яка виробляє броньовані автомобілі Senator зокрема для потреб ЗСУ, планує частково локалізувати своє виробництво в Україні. . Броньовики Senator початково були створені для операцій правоохоронних органів Північної Америки, ...

Найбільший секрет Лукашенки, або Он де буде "білоруська Херасіма": Американці дізналися, де збудували таємну базу, куди Путін міг вже експортувати "Іскандери" з ядерними боєголовками

субота, 11 травень 2024, 4:15

Те, що у випадку навіть підготовки запуску тактичної ядерної зброї Білорусь за лічені хвилини може перетворитись на скопище руїн, ні для кого не секрет. Однак Путін сподівається, що росії побояться мстити тим самим чином. Стало відомо, де Мінськ планує...