Рецепт від Бальцеровича: Успіх реформації України - в єдності уряду і парламенту

Лешек Бальцерович вважає, що Україні необхідно не баритись на шляху втілення реформ.

Лешек Бальцерович. Фото: mignews.com.uaСпівголова групи стратегічних радників з підтримки реформ в Україні, представник президента України в Кабінеті міністрів Лешек Бальцерович вважає, що реформи в Україні необхідно проводити пакетно, пишуть Патріоти України про повідомлення на сайті Нескучные новости.

"Ми радимо робити реформи пакетно", - сказав Бальцерович, наголосивши на необхідності спільної роботи уряду і парламенту в цьому питанні. Польський реформатор оцінив програму Кабміну, яка була розроблена за шість тижнів, як "професійну" і таку, де "є конкретні кроки". За словами Бальцеровича, зараз найголовніше - це співпраця з Верховною Радою для прийняття парламентом необхідних законів, оскільки частина заходів Кабміну потребує законодавчого забезпечення.

Також Бальцерович позитивно оцінив роботу уряду Арсенія Яценюка і підкреслив, що реформи при ньому проводилися, хоч вони і не були комплексними. Реформатор зазначив, що умови роботи попереднього Кабміну були нелегкими: нависала загроза бюджетної і фінансової катастрофи, що уповільнення економіки, яке почалося в 2013 році, було посилене російською блокадою українського транзиту і ембарго на українські товари, також втрата Україною разом з окупованими територіями частини своєї промисловості.

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...