Режим Путіна балансує на межі колапсу - ЗМІ

Крим і військова агресія на Донбасі стали для Росії "пекельними дірками", а військова операція в Сирії не стала порятунком - навпаки, це болото, в яке Путін сам себе втягнув.

Режим Путіна все ближче до колапсу. Ілюстрація:referendym.narod.ruРосія і режим її президента Володимира Путіна все ближче до нестабільності, а то й до колапсу. Про це пише Foreign Affairs і зазначає, що невразливість Путіна - лише удавана видимість, передають Патріоти України за матеріалами ЛІГА.net.

Рік тому Росія була в ейфорії і від втягнення в конфлікт у східних регіонах України, причому економіка країни залишалася стабільною, нагадує видання. Зараз стає видно зворотний бік медалі: Крим і військова агресія в Донбасі стали "пекельними дірками".

Обвал котирувань на ринку нафти викликав спад в економіці, а санкції країни-агресора проти Заходу, України та Туреччини завдали більший збиток їй самій, ніж їм.

Російська військова операція в Сирії не стала порятунком - навпаки, це болото, в яке Путін сам себе втягнув, відзначає Foreign Affairs.

Зараз справи у Росії значно гірші, ніж може здаватися. Чекати істотного відскоку на ринку енергоносіїв не варто. Застаріла, корумпована і неконкурентоспроможна енергетична система РФ посилює негативні ефекти. Додаткові ризики створює вертикаль влади Путіна: "зараз вона дає збої, які виливаються в конфлікти з регіональною владою, наприклад, з главою Чечні Рамзаном Кадировим".

Про такі тенденції пише і Bloomberg: "Росія в 2016 році виглядає сумно". Рекордне падіння рубля на тлі здешевлення нафти супроводжується необхідністю заткнути дірку в бюджеті в сумі 1,5 трлн рублів ($19,2 млрд за поточним курсом). Міжнародний валютний фонд прогнозує, що, після падіння на 3,7% в минулому році, ВВП агресора скоротиться на 1% в поточному році.

Все це створило "атмосферу надзвичайної нервозності", нарікає міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв. Економісти і бізнесмени, в тому числі пов'язані з Кремлем, вважають, що в РФ почалася довгострокова стагнація.

Євген Гонтмахер, член ради московського Інституту сучасного розвитку (в якому головує прем'єр країни Дмитро Медведєв), вважає, що Росія буде балансувати на межі нульового зростання протягом 2017 року.

У березні 2018 мають відбутися вибори, тому влада будуть переконувати населення, що з цього моменту економіка знову почне зростати. Але насправді вона буде тільки падати, каже Гонтмахер.

Уже сам факт "зіпсував" все: Опозиціонер розповів, що найбільше налякало Путіна перед інавгурацією

середа, 24 квітень 2024, 15:57

У Росії 7 травня 2024 року запланована інавгурація Владіміра Путіна. На цю подію у російської пропаганди були великі плани, але Україна отримає довгоочікувану військову допомогу від США - 61 мільярд доларів, що може змінити ситуацію на фронті, передаю...

"Завдання полягає в пропорційному розподілі сил": Навіть зі зброєю від США потрібен час на стабілізацію фронту, - Коваленко

середа, 24 квітень 2024, 15:39

Відновлення поставок американської зброї дасть змогу ЗСУ стабілізувати лінію фронту і накопичити ресурси для нової спроби великого контрнаступу. Таку думку "Фокусу" висловив воєнний експерт, координатор групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко...