Рішення прийнято: Верховна Рада призначала Генпрокурором Луценка

Луценко заявив, що сповідуватиме два принципи: закон - один для всіх і невтручання в справи.

Юрій Луценко. Фото: ЖЖВерховна Рада України підтримала президента України Петра Порошенка у призначенні Юрія Луценка на посаду Генерального прокурора України. За таке рішення проголосували 264 нардепів, передають Патріоти України.

Виступаючи з трибуни перед голосуванням, Луценко сказав, що сповідуватиме два принципи: закон - один для всіх і невтручання в справи.

"Той хто вчинив злочин - має відповісти і мені байдужий колір його партійного квитка, місце народження, прізвище, національність і релігія. Закон - один для всіх", - підкреслив він.

"Але не менш важливим в роботі Генпрокуратури не тільки каральна функція. Дуже важливо відстоювати права громадян від свавілля влади: поліції, прокурорів, суддів, чиновників. Тому я вважаю, що потрібно припинити практику перетворення правоохоронних органів у політичні проекти і бізнес-холдинги олігархів", - зазначив Луценко.

Нагадаємо, що попереднього Генерального прокурора України Віктора Шокіна Верховна Рада відправила у відставку 29 березня 2016 року. Відповідне рішення підтримали 289 народних депутатів.

Ворог стягує сили! До 500 тисяч військових: Чисельність російських військ в Україні значно збільшилася, - Павлюк

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:22

Чисельність російських військ на території України значно збільшилася з 2022 року. На тимчасово окупованих територіях перебуває від 510 000 до 513 000 російських військовослужбовців. Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олек...

Фінал не скоро? У США дали прогноз щодо тривалості війни в Україні та пояснили, на що робить ставку Путін

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:24

Російський диктатор Володимир Путін сприймає внутрішні та міжнародні обставини як такі, що розвиваються на його користь. Ймовірно, він продовжить дотримуватися агресивної стратегії в Україні, перспективи завершення війни найближчим часом є малоймовірни...