Різниця суттєва: Як виросли зарплати українських вчителів у 2017 році (інфографіка)

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич вважає, що сприяти зростанню зарплат вчителів та вихователів мають можливість і місцеві органи влади.

Зарплата вчителів зростатиме і надалі. Фото: Google Sites.

З 1 січня 2017 року зарплата українських вчителів суттєво зросла, однак це підвищення не повинно стати межею, тому виплати слід збільшувати і далі. Про це заявила міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час Години запитань до уряду у Верховній Раді у п'ятницю, 17 березня, повідомляють Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

"Якщо в 2016 році середня зарплата молодого вчителя без великого стажу та високої категорії становила 3600 грн, то зараз це більше 4800 гривень. Середня зарплата вчителя вищої кваліфікаційної категорії з надбавками становила трохи менше 5 тис. грн, а зараз - 6800 гривень", - сказала вона.

За словами міністра, мова йде про стандартний оклад при навантаженні в 18 годин. Якщо ж воно більше, то і розмір зарплати, відповідно вище.

"Чи задовольняє нас такий рівень? Ні. Зарплати повинні рости далі", - підкреслила Гриневич.

За її словами, з 1 січня зарплати зросли з ініціативи уряду, проте до 1 вересня забезпечити просування педагогічних працівників на два тарифних розряду по тарифній сітці можуть і місцеві органи влади. При чому, мова йде не тільки про вчителів або викладачів ПТУ, а й про співробітників дошкільних закладів.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...