Родинні зв'язки та кумівство у суддівсько-прокурорській системі досягли шокуючих масштабів, - розслідування

18 з 20 суддів ВСУ мають рідню у судах, прокуратурі, міліції, нотаріаті та адвокатурі.

Судді пов'язані кровними узами. Фото: Zaxid.net.

Переважна більшість суддів Верховного суду України мають рідню у судових установах, прокуратурі, міліції, нотаріаті й адвокатурі. Про це повідомляють "Наші Гроші" із посиланням на декларації родинних зв'язків на сайті Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, передають Патріоти України.

Зазначається, що лише у 2 із 20 декларацій суддів Верховного суду не було пов'язаних родичів. Решта мають рідню у родинних сферах, або також працюють у ВСУ.

Наприклад, на адміністративних або позиціях помічників у Верховному суді працюють племінниці суддів Канигіної, Кривенди і Кузьменко, племінник Короткевича, син Ковтюк, дочка Охрімчук.

В інших Вищих судах працюють на посадах родичі ще шести суддів ВСУ, у двох суддів є рідня у Генпрокуратурі.

Україна планує "рухатися вперед": У Байдена заявили, що ЗСУ готуються до нового контрнаступу

неділя, 5 травень 2024, 11:48

Україна планує розпочати новий контрнаступ на позиції російських загарбників у 2025 році, щоб утримати Кремль від отримання додаткових переваг цього року. Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, інформує Financial Tim...

"Ми повинні": Макрон закличе Цзіньпіна натиснути на Путіна, щоб закінчити війну в Україну

неділя, 5 травень 2024, 11:30

Під час візиту китайського лідера Сі Цзіньпіна до Франції, президент Еммануель Макрон звернеться з закликом до Пекіну посилити тиск на Москву, щоб вона припинила збройну агресію проти України, передають Патріоти України. Візит китайського лідера до Фра...