Roshen звинуватили в земельних махінаціях: Скандал набирає обертів (відео)

7,5 га землі у Борисполі товариство з обмеженою відповідальністю "Бісквітний комплекс Roshen" отримало на позаконкурсних умовах - без конкурентів і земельного аукціону.

Скрін відео

У ЗМІ з'явилися інформація про махінації корпорації Roshen, власником якої є президент України Петро Порошенко, з питаннями виділення землі в Борисполі (Київська область) для будівництва нової фабрики. Дані про махінації кондитерської корпорації з'явилися в програмі "Схеми" на Радіо Свобода, передають Патріоти України.

Як з'ясували журналісти, 7,5 га землі товариство з обмеженою відповідальністю "Бісквітний комплекс Roshen" отримало на позаконкурсних умовах - без конкурентів і земельного аукціону.

"Є норма в Земельному кодексі, яка говорить, що право оренди на землю може віддавати тільки через аукціон. Вони можуть стверджувати, що формально вони дотримувалися якихось вимог. Але це не зовсім правда. Тому що насправді ми розуміємо, що вони уклали формально дві угоди - оренду, а потім в суборенду, але вони насправді хотіли укласти з самого початку оренду", - коментує ситуацію, що склалася юрист Богдан Боровик.

За словами Боровика, Roshen повинні були звернутися до міськради з проханням знайти ділянку. Міськрада має перевірити наявність вільних територій і організовувати земельний аукціон. В аукціоні повинні були б взяти участь компанії, які теж хочуть отримати землю в оренду. І тоді серед цих пропозицій вибирали б найвигідніше для міста.

За інформацією ЗМІ, зараз будівництво бісквітного комплексу - на етапі проектування. Уже відбулися громадські слухання. Депутати міськради ухвалили рішення про надання дозволу Roshen на розробку детального плану території, де планується зводити фабрику. Договір оренди землі в обхід земельного аукціону з компанією президента підписаний.

Своїх "кадрів" бракує? Росіяни вербують білоруську молодь до збирання БПЛА, - ЦНС

вівторок, 30 квітень 2024, 6:30

Російські окупанти продовжують використовувати Білорусь для ведення війни проти України. Зокрема, тепер білорусів намагаються залучити до збирання безпілотних літальних апаратів. Такі спроби загарбників було помічено в Білоруському національному техніч...

"Тактика повітряних боїв часів Першої світової": У Forbes оцінили стрілянину з Як-52 по російських дронах в Одесі

вівторок, 30 квітень 2024, 2:35

Легкомоторні літаки зі стрілками є "очевидним вибором" для боротьби з повільними безпілотниками в умовах, коли потрібно заощаджувати гроші й ракети. Проте ефективність залежатиме від майстерності екіпажу, пише 28 квітня Forbes, передають Патріоти Украї...