Через земельні махінації: Після оголошення про підозру депутат з Харкова втік до РФ, - прокуратура

Силовики направили звернення в Інтерпол про оголошення депутата в розшук.

Альберт Кононенко. Фото:kh.vidrodzhennya.org.ua

Депутат Харківської обласної ради, якому обласна прокуратура оголосила про підозру в кримінальній справі про розкрадання землі, ховається в Російській Федерації. Про це повідомляє сайт прокуратури Харківської області, зазначають Патріоти України.

За повідомленнями ЗМІ, мова йде про Альберта Кононенка. Силовики направили звернення в Інтерпол про оголошення депутата в розшук.

"В рамках кримінального провадження оголошено про підозру 50-річному депутату Харківської обласної ради. Йдеться про заволодіння чужим майном за попередньою змовою групою осіб шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем і легалізацією доходів незаконним шляхом. Після оголошення підозри фігурант кримінального провадження поїхав в Російську Федерацію", - йдеться в повідомленні прокуратури.

Як повідомляють правоохоронці, депутат облради став одним із співзасновників кооперативу, який безкоштовно отримав землю для забезпечення житлом його учасників кооперативу. "Насправді землю, яку абсолютно безкоштовно отримали кооперативники від Харківської міської ради, розділили на ділянки по 0,2 га і розпродали під приватну забудову", - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі додають, що через дії депутата громаді завдано збитків на 400 млн гривень.

Джерело: Depo.Харків

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...