"Рятівне коло": Порошенко назвав главу своєї адміністрації "зрадником" і хоче його звільнити, - проросійські ЗМІ

"Фронда" Ігоря Райніна могла б серйозно ускладнити завдання для Петра Порошенка отримати хороший результат на виборах президента в Харківській області.

Ігор Райнін. Фото: РБК.

Глава адміністрації президента Ігор Райнін знаходиться під загрозою звільнення. Про це нібито повідомило "Стране" джерело на Банковій, передають Патріоти України.
За інформацією співрозмовника видання, нещодавно Райнін зібрав своїх наближених і заявив, що у Петра Порошенка немає перспектив залишитися президентом. І сказав, що у нього є план створити партію, яка могла б стати "рятувальним кругом" для команди нинішнього президента, поки вона ще має адміністративний ресурс.
Про збори у Райніна доповіли президенту. Порошенко після цього скликав термінову нараду, на якій назвав главу своєї адміністрації "зрадником" і запропонував його звільнити. Зараз це питання активно обговорюється в оточенні президента, хоча остаточного рішення - міняти Райніна чи ні, а якщо міняти то на кого - ще не прийняли.
У той же час інше джерело в політичних колах вважає, що до виборів Ігоря Райніна міняти не будуть. Таке звільнення можуть розцінити як втечу людей від Порошенка і що корабель президента почав протікати. "Просто дуже жорстко з ним поговорять", - припускає джерело.
Ігор Райнін став главою АП в 2016 році. Він переїхав до Києва з крісла губернатора Харківської області. До слова, харків'янином був і попередній глава адміністрації президента Борис Ложкін. Відомо, що до того, як стати "людиною Порошенка", Райнін працював заступником Арсена Авакова - коли той сам був губернатором в Харкові. А після приходу в АП Райніна називали "людиною Ложкіна" - адже саме він порекомендував Порошенку призначити Райніна губернатором. Нинішній глава АП відомий також своїми хорошими відносинами з главою Харківщини Юлією Світличною, яка раніше працювала його заступником. Таким чином, фронда Райніна може серйозно ускладнити завдання для Порошенка отримати хороший результат в Харківській області.

"Для російської пропаганди зʼявиться чудовий козир": Експерт пояснив, як Росія бачить майбутню війну з Альянсом

вівторок, 19 березень 2024, 0:30

Експерт з міжнародної безпеки Фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко вважає, що Росія може готуватись до обмеженої гібридної операції на території однієї з країн НАТО. Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще о...

Гарно зарекомендували себе у розвідці, та патрулюванні: Бельгія надасть Україні 300 штук італійських броньованих позашляховиків LMV, - ЗМІ

вівторок, 19 березень 2024, 0:04

Бельгія готує пакет військової допомоги для України, який міститиме 300 броньованих позашляховиків LMV, повідомляє видання Shephard Media. Компанія Iveco DV представила LMV 4x4 у 2001 році, як автомобіль із високим рівнем прохідності та захисту броні. ...