"Росія могла б зруйнувати НАТО за 60 годин, але ситуація швидко міняється", - міністерство оборони США (відео)

​Альянс активно посилює оборону своїх східних союзників.

Майкл Карпентер. Фото: скрін відео

Заступник помічника міністра оборони США з питань Росії, України та Євразії Майкл Карпентер розповів, чому Росія втрачає свої позиції в Балтійському регіоні. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на 5 канал.

Як пише The Weekly Standard, Карпентер заявив, що Росії знадобилося б 60 годин чи навіть менше, щоб перемогти НАТО. Саме стільки потрібно російським військам, щоб дістатися до столиць Естонії та Латвії в разі нападу.

Однак у 2017 році ця ситуація зміниться. Тоді на східному фланзі НАТО з'явиться бригадна бойова група.

У лютневій доповіді дослідницького центру RAND вказано, що східні члени Альянсу вкрай вразливі до російської загрози, тому в Балтії потрібно розмістити щонайменше сім бригад.

Як відомо, НАТО останнім часом активно працює над посиленням безпеки своїх східних союзників, а у понеділок, 6 червня, у Польщі почалися військові навчання, які виявилися наймасштабнішими з часів холодної війни.

Справа про державний заколот: Верховний суд США виніс рішення щодо можливості участі Трампа у президентських виборах

неділя, 5 травень 2024, 4:15

Верховний суд США дозволив експрезиденту Дональду Трампу брати участь у праймеріз у штаті Колорадо. Це рішення суду надає йому можливість бути висунутим як кандидат від Республіканської партії під час виборів наступного глави держави. Про це у суботу, ...

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"