Росія наживає собі нового ворога, - військовий експерт

Китай дуже хоче повернути протекторат над КНДР і злиться на росіян за те, що вони туди втрутилися зі своїми грошима.

Олег Жданов. Фото: скріншот з відео.

Спроба Росії втрутитися в ситуацію в КНДР привела до негативної реакції Китаю, який планує відновити свій протекторат над Північною Кореєю. Про це у своїй колонці на "Апострофі" написав військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

"Я думаю, що зараз Північна Корея - це торги між США і Китаєм, оскільки останній дуже хоче повернути протекторат над КНДР, дуже злиться на Росію за те, що вони туди втрутилися зі своїми грошима в плані підтримки і фінансування армії Північної Кореї.

Швидше за все, США поступляться китайцям (Північною Кореєю), але поки присутність США на Далекому Сході дуже вигідна їм самим. Тому вони не збираються особливо поспішати з розв'язанням кризи. Зараз вони притиснуть Кім Чен Ина, щоб спокійно провести Олімпіаду, але далі буде повільне удушення", - упевнений Жданов.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...