"Росія не буде брати Донбас до свого складу", - Фесенко

В той же час, ні стратегічних, ні тактичних помилок в переговорному процесі по Донбасу в 2016-му з боку України не було.

Володимир Фесенко. Фото: ПЛ2016-й рік не став для України роком втрачених можливостей щодо повернення окупованих територій на Донбасі, і стратегічних помилок в цьому напрямку вона не робила. Про це голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко заявив на чаті в "Главреді", повідомляють Патріоти України.

"Таких можливостей не дуже багато. У 2016 році "вдалих моментів" для цього не було взагалі. Ми могли повернути окуповані території на Донбасі тільки на російських умовах. Навряд чи для нас це неприйнятно", — каже політичний експерт.

На мій погляд, ні стратегічних, ні тактичних помилок в переговорному процесі по Донбасу в 2016-му з боку України не було. Навпаки, українська дипломатія у цій сфері стала більш жорсткою і послідовною", — підкреслив політолог.

Коментуючи питання, чи зможе стіна між Україною і "ЛДНР" вирішити проблему окупованого Донбасу і зупинити російську агресію, Володимир Фесенко зазначив: ""Стіна" не вирішує проблему війни і миру. Ми це, зокрема, бачимо на прикладі Ізраїлю і Палестини".

"І Росія не буде брати Донбас в свій склад, але і нам його віддавати не буде. Вона буде використовувати Донбас як інструмент конфліктного тиску на Україну. Боюся, що в цьому плані Росія ще не скоро заспокоїться", — підсумував він.

Білий дім обіцяє: США передали Україні "значну кількість" ATACMS, і "доправлять ще"

середа, 24 квітень 2024, 22:17

Радник президента США Джо Байдена з питань національної безпеки Джейк Салліван підтвердив передання Україні далекобійних американських ракет ATACMS. Про це Салліван сказав на брифінгу 24 квітня, його цитує Reuters, передають Патріоти України. За словам...

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20