Росія повинна нести відповідальність за свої дії в Україні і виконувати Мінські домовленості - віце-президент США

Майк Пенс, виступаючи на Мюнхенській конференції, також назвав неприпустимою спробу РФ змінити кордони в Європі.

Майк Пенс на Мюнхенській конференції. Фото:Deutsche Welle

Сполучені Штати Америки будуть робити все необхідне для відповідальності Росії за виконання Мінських домовленостей, зокрема деескалації ситуації на Донбасі. Російська Федерація має відчувати свою відповідальність за свої дії в Україні. Про це у виступі на Мюнхенській безпековій конференції заявив віце-президент США Майкл Пенс, повідомляють Патріоти України з посиланням на Європейську правду.

"Що стосується Росії, вона повинна нести відповідальність за свої дії в Україні", - наголосив він

"Необхідно досягти, щоб Росія виконувала Мінські угоди, починаючи з деескалації ситуації (на сході України)" - зазначив Пенс. Він також назвав неприпустимою спробу РФ змінити кордони в Європі.

Віце-президент США також заявив, що США продовжуватимуть закликати Росію до відповідальності, "навіть коли ми шукаємо нові точки дотику (з РФ), які, як вважає президент США, можна знайти".

Він додав, що в ситуації, коли Росія перекроїла міжнародні кордони, США разом зі своїми ключовими партнерами зроблять все, щоб прийняти інші екстрені заходи для підтримки НАТО.

"Сьогодні від імені президента Трампа я хочу запевнити вас, що США рішуче підтримують НАТО і будуть непохитні в своїй прихильності трансатлантичних союзу", - сказав Пенс.

"Ми будемо захищати Європу сьогодні і завжди, тому що ми об'єднані одними і тими ж ідеалами: свобода, демократія, справедливість і верховенство права", - сказав віце-президент США.

Слід наголосити, що у виступі, який тривав близько півгодини Майкл Пенс більше жодного разу не згадав про Росію та про російську політику штатів. Таким чином, єдиною прямою згадкою про РФ стало посилання на її агресію проти України.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...