"Росія розпадеться. Білорусь стоїть під питанням. Китай зростає і шукає гегемонію в Азії": Американський історик озвучив вражаючий прогноз

За його словами, Україна має всі шанси стати міцною регіональною державою.

Справжнього миру через кілька років не буде, а те, що настане, буде небезпечним для всіх, включно з Україною, при цьому наша країна залишиться однією з найстабільніших. Такий суперечливий прогноз на майбутнє дав американський історик Олександр Мотиль, повідомляють Патріоти України.

За його словами, зараз світ переживає величезні, дестабілізуючі зміни.

"Через 5-10 років ЄС буде іншим (можливо, навіть не буде існувати). НАТО теж. Росія залишиться надовго найбільшою загрозою для України. Стабільна Росія матиме територіальні претензії, нестабільна - зможе засипати Україну втікачами, тероризмом і тому подібним. Найімовірніше , що постпутінська Росія розпадеться. Польща, Угорщина перейдуть на м'яко-авторитарні, шовіністичні рейки. Білорусь стоїть під питанням, особливо після Лукашенка. Америка стає більш ізольованою. Китай зростає і шукає гегемонію в Азії", - прогнозує історик.

Україна, за його припущенням, буде відносно стабільною, спокійною і більш демократичною, ніж багато інших країн-сусідів.

"Звичайно, за однієї умови, якщо почне рости економічно, не 1%, не 2,5% в рік, а як мінімум - 5%. У принципі, Україна матиме реальний шанс стати регіональною сильною і впливовою країною", - написав Мотиль.

Здатні виконувати завдання різного типу: ЗСУ отримають новітні ударні дрони з вогнепальною зброєю на борту

вівторок, 7 травень 2024, 6:30

Сполучені Штати Америки передадуть Україні передові ударні дрони з вогнепальною зброєю на борту виробництва Feloni Aero. Компанія вже оголосила про запуск новітньої лінійки безпілотників для зміцнення обороноздатності України. Йдеться про дрони Felon 1...

Не так швидко як данці? Нідерланди озвучили термін, коли почнуть передавати Україні свої F-16

вівторок, 7 травень 2024, 6:15

Нідерланди планують почати передачу винищувачів F-16 Україні з осені. Це станеться слідом за Данією. Про це повідомила глава Міністерства оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен під час брифінгу у Вільнюсі в понеділок, 6 травня, передає Delfi.