Росія стягує війська до кордону України: Стали відомі точні цифри

Війська стоять на відстані 20-80 кілометрів від території України.

Петро Гаращук. Фото: скріншот з відео.

За останні чотири роки Росія розмістила на українсько-російському кордоні три дивізії, шість бригад ЗС РФ. Війська стоять на відстані 20-80 кілометрів від території України. Про це заявив військовий дипломат Петро Гаращук, передають Патріоти України.

За його словами, підрозділи на 100% укомплектовані технікою, на 95% - підготовленим особовим складом. "Вони проводять бойову підготовку з наступальної тематики. Розгортають склади, розгортають госпіталі", - розповів він.

"І це враховуючи те, що на окупованих територіях Донбасу перебуває понад 40 000 найманців, плюс 5-6 тисяч професійних російських військовослужбовців, 600 танків, понад 1000 бронемашин, 300 "Градів" і так далі", - уточнив дипломат.

Також він нагадав про загрозу з боку Азовського моря. За словами Гаращука, азовська флотилія РФ постійно нарощує свої сили на півдні нашої держави. "Каспійська флотилія через Волго-Донський канал перекинула туди 12 бойових катерів, серед них - шість ракетних. Це дуже велика небезпека навколо нашої держави", - заявив дипломат.

Джерело: Обозреватель

"Ворог стогне від роботи артилерії ЗСУ": Братчук розповів про український плацдарм у Кринках

четвер, 25 квітень 2024, 14:30

Речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук зазначив, що українські морські піхотинці мужньо тримають плацдарм на лівобережжі Дніпра. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни кожного дня нама...

Відчувається, що в росіян уже теж не вистачає боєприпасів: У ЗСУ розповіли про ситуацію біля Часового Яру

четвер, 25 квітень 2024, 14:23

Військовослужбовець ЗСУ, політолог Кирило Сазонов зазначив, що росіяни знищують і випалюють Часів Яр Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни вже два-три тижні дуже щільно лізуть. Вночі знову ворог використов...