Росія в істерику впадає, якщо тільки почати говорити щось про кордон - Марчук про перемовини в Мінську

Москва виступає категорично проти створення п'ятої робочої підгрупи з питань кордону в Тристоронній контактній групі.​

Євген Марчук. Фото:www.unian.ua

Представник України у підгрупі з питань безпеки Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Євген Марчук заявляє, що РФ виступає категорично проти створення п'ятої робочої підгрупи з питань кордону в Тристоронній контактній групі. Про це Марчук сказав журналістам на брифінгу у Верховній Раді, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

"Все, що стосується кордону, Росія в істерику падає, якщо тільки починати говорити щось про кордон", - повідомив він. "Російська сторона категорично проти, і тому без участі Росії який сенс в створенні (п'ятої робочої підгрупи з питань кордону - ред)", - додав Марчук.

За його словами, українська сторона вже 4-5 разів пропонувала створити відповідну підгрупу. Марчук пояснив, що головним аргументом для створення такої підгрупи є той факт, що для реалізації спостерігачами Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ функцій із спостереження необхідно дотримуватись умов, визначених у мандаті місії.

"В попередніх Мінських угодах написано, що сторони забезпечують вільний доступ СММ ОБСЄ до всіх територій", - додав Марчук. Він також нагадав, що на непідконтрольних територіях Донбасу спостерігаються серйозні обмеження діяльності спостерігачів з боку бойовиків.

"Ми запропонували: дайте доступ ОБСЄ до зони кордону у півтора-два кілометри. Хай не ми виходимо на кордон, а щоб СММ ОБСЄ мала доступ до всього кордону", - сказав представник України у підгрупі з питань безпеки. За його словами, важливо, щоб спостерігачі могли бачити та фіксувати усі військові ешелони, які надходять з території РФ на територію України.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...