"Росія втратила Україну як мінімум на одне-два покоління": На Заході дали прогноз по Донбасу і Криму

На думку експерта, домовленість Трампа з Путіним не допомогла б мирному процесу і можливо навіть завадила б йому.
Балаш Ярабік. Фото: соцмережі.

Президент США Дональд Трамп і російський лідер Володимир Путін не могли вирішити питання Криму та Донбасу на гельсінському саміті. Таку думку в інтерв'ю озвучив словацький політолог і політичний консультант, позаштатний співробітник Фонду Карнегі, який спеціалізується на Центральній і Східній Європі, особливо Україні, Балаш Ярабік, передають Патріоти України.

"Я не очікував, що буде щось про Україну. Американська позиція більш-менш однозначна. Українці намагалися навіть купити американську підтримку: є різні контракти – наприклад, на вугілля та ядерне паливо. І після того як Трамп погодився з поставками озброєнь, політика США [щодо України] стала практично такою ж, якою була – немає змін.

Не в компетенції Трампа домовитися щодо Криму – він просто не зможе це зробити. І я не думаю, що Росія може в цьому питанні якось торгуватися", - говорить політолог.

За його словами, під час переговорів Путін міг натякнути Трампу про те, що той може стати "миротворцем". Але виступити в цій ролі по Україні неможливо, так як рішення цього питання залежить від місцевих гравців і більшою мірою від Києва. "І тут, в Україні, звичайно, немає бажання і готовності погодитися з якимись міжнародними домовленостями, узгодженими між зовнішніми гравцями без участі Києва", - зазначає Ярабік.

Також він говорить, що для вирішення питання вже є Мінські домовленості, а нові угоди будуть їх просто дублювати. "Нічого більше, на мій погляд, не придумаєш. І у мене є відчуття, що Росія теж це добре розуміє: що вони, припустимо, втратили Україну як мінімум на одне або два покоління, що зараз змінити ситуацію практично неможливо. Але це більше відчуття, ніж усвідомлений факт", - вважає політолог.

В даному контексті він також висловив думку, що домовленість Трампа з Путіним не допомогла б мирному процесу і можливо навіть завадила б йому.

Джерело: Апостроф

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...