Росія втручається у внутрішні справи Болгарії, - екс-президент Плевнелієв

Росен Плевнелієв розповів, що будучи президентом, неодноразово отримував доповіді про те, що політики Болгарії укладали угоди і працювали в тісній співпраці з російськими неурядовими організаціями та юридичними компаніями, які фінансуються Росією.

 Росен Плевнелієв. Фото: politobzor.net.

Колишній президент Болгарії Росен Плевнелієв заявив, що Росія втручається у внутрішні справи його держави. Про це він повідомив в ефірі болгарського телеканалу BTV, передають Патріоти України з посиланням на "Грани.ру".

Як говорить Плевнелієв, РФ і особисто її президент Володимир Путін намагаються всіма засобами дестабілізувати і розколоти Євросоюз.

"Є болгарські політичні партії, що фінансуються з Туреччини, і є багато, які фінансуються Росією", - зазначив колишній президент Болгарії.

За його словами, він, будучи президентом, неодноразово отримував доповіді про те, що політики Болгарії укладали угоди і працювали в тісній співпраці з російськими неурядовими організаціями та юридичними компаніями, які фінансуються Росією.

Плевнелієв нагадав, що закони Болгарії забороняють політичним організаціям отримувати фінансування з-за кордону. Він закликав нового президента Болгарії уважніше придивитися до даної проблеми і підходити до подібних випадків "з єдиною міркою".

В контексті можливого візиту Путіна до Болгарії в 2018 році Плевнелієв сказав, що зараз кожне відвідування президентом РФ тієї чи іншої країни вельми проблематично. Він нагадав, що візит Путіна в Угорщину викликав різко негативну реакцію в європейських інститутах.

Міноборони США готує зброю до відправки в Україну - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:42

США готуються якомога швидше затвердити новий пакет військової допомоги для України, бо Конгрес має скоро ухвалити закон про підтримку України. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України. ЗМІ зазначає, що мовиться пр...

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...