Росія замахнулася на країну-члена НАТО: Експерт-міжнародник розповіла подробиці (відео)

Норвегія змогла переконати НАТО, що Росія реально хоче збільшити або розширити зону конфлікту в Арктиці, що не дивно.
Норвегія намагається захистити свої території в Арктиці. Фото: ВВС.

Росія збирається розширити зону конфлікту в Арктиці і зазіхнути на Норвегію через можливості, що відкрилися з видобутку і транспортування нафти в північному регіоні. Про це заявила експерт із міжнародних питань Ірина Верещук, передають Патріоти України.

Вона впевнена, що саме тому найбільші морські навчання НАТО Trident Juncture вирішили проводити саме в Норвегії.

"Норвегія змогла переконати НАТО, що Росія реально хоче збільшити або розширити зону конфлікту в Арктиці, що не дивно. Зараз там дійсно проблеми, оскільки через зміну клімату та потепління відкриваються нові можливості з транспортування нафти, якої там дуже багато", - пояснила Верещук.

Вона вважає, що з цієї причини офіційний Осло звернувся до НАТО і зміг переконати своїх союзників, що потрібно продемонструвати Кремлю, як НАТО буде поводитися в разі, якщо РФ захоче розхитувати ситуацію в Арктиці.

"А Росія дійсно цього хоче, тому що вона відправила туди 23 нові кораблі, повністю модернізує Північний флот. Тобто це цікавий напрямок для них і Норвегія тут діє на випередження", - підсумувала експерт.

Джерело: Обозреватель

Кадри не лише з Непалу: Речник ЗСУ повідомив, кого окупанти женуть у наступ на Часів Яр

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:43

Під час наступу на Часів Яр Донецької області російська окупаційна армія зазнає значних втрат, а в полон потрапляють іноземні найманці з Непалу та Шрі-Ланки. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Наз...

Воєнні злочини тривають: У Криму росіяни влаштували облаву та мобілізували мусульман під час Ураза-байрам

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:30

Російські терористи у тимчасово окупованому Криму мобілізували місцевих мусульман під час Ураза-байрам. Про це у Telegram-каналі пише рух спротиву "Атеш", передають Патріоти України. За інформацією партизан, росіяни провели масову облаву на місцеве на...