Росіяни посилено вербують колишніх десантників і спецназівців ЗС РФ для війни на Донбасі

До набору будуть залучатися не тільки «традиційні» структури, які активно допомагали у вербуванні найманців з РФ для Донбасу.

Олександр Бородай. Фото: соцмережі.

За інформацією групи ІС, ватажок так званого «Союзу добровольців Донбасу» (СДД) - Олександр Бородай на закритій частині засідання СДД, яке пройшло в кінці березня поточного року в м. Калуга (РФ), поставив регіональним командирам в Росії завдання сформувати до червня 2018 року і в подальшому постійно підтримувати в стані боєготовності групи членів організації, які, в разі необхідності, можуть терміново виїхати на територію України для участі в бойових діях, передають Патріоти України.

Також, Бородай вказав на необхідність продовжити роботу по залученню до лав СДД нових членів. У той же час, він попередив учасників закритого засідання, що така діяльність повинна проводиться в умовах повної конспірації в зв'язку з відповідним попередженням з боку АП РФ про неприпустимість будь-якого витоку цієї інформації.
Крім того, за інформацією ІС, російською стороною посилено роботу з вербування колишніх військовослужбовців повітряно-десантних військ і спецназу ЗС РФ, в тому числі і в якості інструкторів, для відправки на Донбас і участі в бойових діях проти ЗС України, а також виконання розвідувально- диверсійних завдань.
До набору будуть залучатися не тільки «традиційні» структури, які активно допомагали у вербуванні найманців з РФ для Донбасу з 2014 року (як, наприклад, «Союз десантників Росії»), а й особистості, які мають авторитет і широкі зв'язки серед колишніх десантників і спецназівців . Останні будуть отримувати грошову винагороду в залежності від кількості і якості завербованого «матеріалу».
Згідно планів, з числа цих завербованих будуть формуватися окремі невеликі групи, завданнями яких буде здійснення збройних провокацій - як-то обстріл населених пунктів уздовж лінії розмежування на території ОРДЛО з максимальною кількістю жертв серед цивільного населення, а також здійснення терактів і диверсій.
При цьому російська сторона планує, що всі ці дії будуть активно висвітлюватися і подаватися спеціально сформованими групами з числа представників російських і місцевих (з «ЛНР» і «ДНР») ЗМІ, як «дії ЗС України», також будуть проводиться заходи щодо забезпечення фіксації таких «українських дій» представниками ОБСЄ.

"Якщо росіяни візьмуть Часів Яр, оборона ускладниться": Названо ключовий фактор для успішного відбиття нового наступу РФ

субота, 20 квітень 2024, 6:30

Якщо вчасно будуть збудовані необхідні фортифікації, війська Росії "рошибуть лоба" і зазнають величезних втрат, намагаючись захопити Часів Яр. Якщо ворогу все ж вдасться "взяти" місто, це ускладнить оборону для України, оскільки воно розташоване на під...

"Одна з останніх подій, яку ми маємо припинити": Росія та Іран перетворюють Ізраїль та Україну на "військові лабораторії", - The Hill

субота, 20 квітень 2024, 6:22

Росія та Іран використовують Україну та Ізраїль як "лабораторії на полі бою" для вивчення вразливостей західних військових сил, пише The Hill із посиланням на заяви експертів у підкомітеті із закордонних справ Палати представників США, передають Патрі...