Російська загроза: Макрон закликав створити нарешті армію ЄС

За словами французького президента, "мир в Європі крихкий".

Еммануель Макрон. Фото:Радіо Свобода

Необхідно створити "справжню європейську армію", "беручи до уваги Росію, Китай і навіть США". Таку думку висловив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляють Патріоти України.

За його словами, без власної армії європейцям не захистити себе. "Росія стоїть біля наших кордонів, і це може стати загрозою", - додав він.

Відзначивши, що "мир в Європі крихкий", президент нагадав про атаки в кіберпросторі і неодноразові спроби "втручання в демократії". При цьому, Макрон впевнений, що США не можуть бути єдиним захистом ЄС, оскільки, якщо Америка вийде з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності, саме європейська безпека може стати "головною жертвою".

Джерело: DW

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...