Російська загроза: Швеція відновлює загальну військову повинність

Призов на військову службу в країні був скасований у 2010 році після того, як цей спосіб був визнаний недієвим.

У Швеції відновлять військовий призов. Ілюстрація:dt.ua

Влада Швеції заявила, що з 2018 року знову вводить загальну військову повинність, в тому числі і для дівчат. Про це 28 вересня повідомив міністр оборони країни Петер Хультквіст, передають Патріоти України з посиланням на Тиждень.ua.

"Я сподіваюся, що ми зможемо знайти шлях до більш стабільного, надійного та функціонального методу комплектування особового складу", – додав він.

Швеція, на території якої за останні два століття не сталося жодного збройного конфлікту, скасувала призов на військову службу в 2010 році після того, як цей спосіб був визнаний недієвим для задоволення потреб сучасної армії.

Згідно з доповіддю, підготовленою для Міноборони країни, реформа торкнеться шведів, народжених після 1999 року. Очікується, що щорічно в армію будуть призиватися близько 4 тис. молодих шведів обох статей.

Отримував гроші від росіян: У Британії судять вербувальника паліїв нерухомості, пов'язаної з Україною

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:43

У Британії розпочався суд над чоловіком, який працював на користь Росії та вербував осіб для підпалу нерухомості, пов'язаної з Україною. Про це пише Reuters в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.

У Харківській області дрон окупантів влучив у машину волонтерів – ОВА

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:28

26 квітня безпілотник, скерований армією країни-агресора Росії, атакував цивільний автомобіль у Харківській області. Про це голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив у Telegram, передають Патріоти України. За його словами, інцид...