Російське "правосуддя" засудило 19-річного юнака за пост про "ватників" і "кацапів"

Жителя Саратова визнали екстремістом і засудили до 160 годин "обов'язкових робіт".

Житель Саратова засуджений за коментарі про «ватниках» в соцмережі. Фото: sq.com.ua.

У російському Саратові суддя Жовтневого райсуду Олексій Бєлов засудив Олександра Гозенка до 160 годин обов'язкових робіт по справі про екстремізм, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Російську службу ВВС".

Згідно з повідомленням із суду, 19-річний Гозенко звинувачувався російським так званим "правосуддям" в "приниженні людської гідності", йому пред'явили звинувачення за 282-ю статтею російського Кримінального кодексу.

Прокурор Катерина Забєліна заявила в суді, що Гозенко розміщував в соціальних мережах коментарі зі словами "ватники" і "кацапи". При цьому наголошується, що слово "ватник" отримало нове значення після початку конфлікту на сході України.

Раніше регіональна прокуратура зазначала, що в цих та інших коментарях молодого хлопця "містяться лінгвістичні і психологічні ознаки спонукання до дій насильницького характеру відносно групи осіб національної приналежності". Прокуратура вимагала засудити Гозенко до двох років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном на два роки.

Підсудний під час слідства дав покази і визнав провину. У результаті суддя виніс вердикт: 160 годин виправних робіт.

У той же час відомо, що в РФ, крім "кацапів", проживають представники кількох десятків народів, в числі яких - татари, українці, якути, осетини, хакаси та ін., на яких "корінні росіяни" щодня пишуть в Інтернеті чимало образливих реплік.

Постійно в російських соцмережах, на форумах, чатах, в коментарях до статей в інтернет-ЗМІ, а також інших закутках "павутини" можна зустріти невтішні епітети на кшталт: "звірі", "чурки", "чуркобеси", "хохли, "хачи" , "косоокі" і т.п., за які російський репресивний апарат чомусь нікого не карає. Навіть штрафами і виправними роботами.

Вбивство мало відбутись у Польщі: Затримано чоловіка, який готував замах спецслужб РФ на Зеленського

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:23

Українські правоохоронці в співпраці з органами правопорядку Республіки Польща затримали громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб Російської Федерації, який пропонував замах на президента Зеленсько, повідомляє генпрокурату...

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставки Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...