Російські найманці захопили в полон бійця ЗСУ: Опубліковано відео ''допиту''

Хлопця змусили підтвердити фейки проросійської пропаганди про нібито підготовку ЗСУ хімічної атаки проти жителів Донбасу.

Цілком очевидно, що полонений читає готовий текст. Фото: скріншот з відео.

У Збройних силах України підтвердили факт полону бійця 58-ї Окремої мотопіхотної бригади Сухопутний військ (місце дислокації – Суми) Станіслава Панченка. Військовослужбовець пропав кілька днів тому на Донбасі, терористи опублікували відеозапис з ним, передають Патріоти України.

"Панченко Станіслав Мирославович дійсно боєць 58 ОМПБр. Ми акцентуємо увагу на те, що, швидше за все, сказані ним слова на відео є результатом психологічного або навіть фізичного тиску шляхом "обробки" військовослужбовця", - йдеться на сторінці 58-ої ОМПБр в Facebook.

"Підтвердженням цьому є те, що відеозвернення опубліковано тільки на третій день після зникнення військовослужбовця. Фактично цього достатньо для проведення "роз'яснювальної" роботи", - наголошується в повідомленні.

У ЗСУ нагадали, що всі інформаційні матеріали проросійських найманців є "нічим іншим як елементом інформаційної війни". Зазначимо, відеоролик був опублікований "народною міліцією" "ДНР" 21 січня. На ньому хлопець розповідає, що народився 3 січня 1999 року в Попово Полтавської області, був судимий за "гоп-стоп", грабіж, і на суді за нього клопотало військове керівництво, щоб йому дали умовний термін.

За словами Панченка, 17 січня він "вирішив набухатися", випив з іншим військовим, "Лебедем", півтора літра горілки, випустив по товаришеві по службі чергу з зенітки і пішов на позиції "ДНР", "вбивати" ворогів, де в нього не стали стріляти, а лише скрутили. Крім того, хлопець підтвердив фейки проросійської пропаганди про нібито підготовку ЗСУ хімічної атаки проти жителів Донбасу. Під час запису військовий постійно дивився в точку над камерою.

Заява людини чиї слова, доведено, на вагу золота: "Незабаром європейські компанії вироблятимуть необхідну для України кількість боєприпасів", - президент Чехії Павел

вівторок, 19 березень 2024, 8:38

Європейські компанії незабаром будуть спроможні виробляти необхідну кількість боєприпасів, як для себе, так і для України. Про це заявив президент Чехії Петр Павел, інформує Радіо Свобода. "Виробництво необхідної кількості снарядів потребує часу. Це ви...

Все не так погано як декому здається: Голова Комітету збройних сил Сенату США спрогнозували термін контрнаступу ЗСУ

вівторок, 19 березень 2024, 8:14

США наразі вважають, що впродовж найближчих місяців і до кінця 2024 року українські військові відтіснятимуть росіян, а наступного року перейдуть у наступ і встановлять вогневий контроль над Кримом. Але для цього потрібна допомога США. Додаткове фінансу...