Російські терористи відмовилися забрати тіла загиблих під Авдіївкою, - штаб АТО

Окупанти проігнорували пропозицію щодо встановлення "режиму тиші".

Загострення під Авдіївкою. Фото: ukr.media.

Російсько-терористичні війська відмовилися від пропозиції українських військових встановити протягом вівторка, 31 січня, режим тиші в районі міста Авдіївка для евакуації тіл загиблих. Про це повідомив прес-центр штабу АТО на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

Російсько-окупаційні війська не припиняють штурмові дії та активно застосовують артилерію і міномети в районі населеного пункту Авдіївка. Окупантів не зупиняють навіть власні втрати, яких вони зазнали в результаті спроб захоплення українських позицій. Незважаючи на це, командування сил АТО запропонувало протилежному боку забезпечити 31 січня дотримання режиму тиші", - сказано в повідомленні.

"Це рішення мало на меті дати можливість російсько-окупаційним військам здійснити пошук та евакуацію тіл своїх загиблих у цьому районі бойових дій. Про це було заздалегідь поінформовано російську сторону СЦКК. Однак, протилежна сторона цей акт гуманності проігнорувала, чим знову показала своє справжнє ставлення до людей, які воюють на боці російсько-окупаційних військ", - констатували українські військові.

Як повідомляли Патріоти України, за різними даними в результаті штурмів українських позицій в Авдіївці загинуло від 60 до 80 терористів.

Бої в районі Авдіївки йдуть вже третю добу.

Вночі та вранці 31 січня терористи зробили чергову спробу штурму позицій сил АТО в районі Авдіївки. По населеному пункту випустили більше 80 ракетіз реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град".

Росія планує відправити в Україну понад тисячу "священників" РПЦ – ЦНС

субота, 4 травень 2024, 12:22

Росія планує відправити у зону бойових дій понад тисячу так званих "священиків" РПЦ. Вони, за задумом керівництва цієї структури, надаватимуть "духовну допомогу" російським окупантам, що вбивають людей на території чужої країни, передають Патріоти Укр...

Ймовірно, разом із F-16: Колм України може отримати нові системи Patriot

субота, 4 травень 2024, 11:56

Близько 70 українських військовослужбовців вирушили до Німеччини, щоб пройти півторамісячний курс навчання на зенітних ракетних комплексах Patriot. Очікується, що ці системи ППО прибудуть на поле бою в Україну вже наприкінці червня. На Заході прогнозую...