Російські ЗМІ запустили фейк про відкриття представництва "ДНР" в одній з країн Євросоюзу

В Греції спростували інформацію про відкриття представництва «ДНР» в Афінах.

Терористи повідомили про відкриття центру "ДНР" в Греції. Фото: Корреспондент.

У вівторок, 21 березня, в столиці Греції місті Афіни відкрився представницький центр самопроголошеної "Донецької народної республіки". Таку новину передало російське РИА Новости, передають Патріоти України.

Начебто головою центру став активіст руху Save Donbass, журналіст Андреас Зафіріс. "Це третє представництво, яке відкривається в європейських країнах. Вони вже є в Італії та Чехії. Скоро буде відкрито представництва в інших європейських країнах", - заявив Зафіріс.

За його словами, представництва в європейських державах відкривають для інформування, комунікації, а не як органи дипломатії. Зафіріс переконаний, що центр допоможе розвитку культурних і економічних зв'язків.

У той же час у Міністерстві закордонних справ Греції відкинули будь-який «офіційний характер» організації з назвою «Представницький центр ДНР», про відкриття якого в Афінах повідомили російські агентства.

"Ніколи Греція не визнавала самопроголошену "Донецьку республіку". Будь-які дії, що підривають територіальну цілісність України, повністю суперечать позиції грецького уряду про повагу її територіальної цілісності", - підкреслив представник МЗС Греції.

В Естонії російську пропагандистку звинуватили у державній зраді

четвер, 28 березень 2024, 9:42

В Естонії була відправлена під варту російська пропагандистка Світлана Бурцева, яка працювала на підконтрольну Кремлю медіагрупу, що потрапила під санкції ЄС. Про це йдеться у повідомленні Eesti Ekspress. Бурцева має громадянство Естонії та співвласниц...

У Франції призначили суд над "подружкою Путіна"

четвер, 28 березень 2024, 9:33

Колишнього кандидата від партії "Національне об'єднання" на президентських виборах у Франції Марін Ле Пен та її родичів звинувачують у розкраданні кількох мільйонів євро із фондів Євросоюзу. Про це у середу, 27 березня, нагадує Le Parisien. "Ле Пен пос...