Російські ЗМІ запустили фейк про відкриття представництва "ДНР" в одній з країн Євросоюзу

В Греції спростували інформацію про відкриття представництва «ДНР» в Афінах.

Терористи повідомили про відкриття центру "ДНР" в Греції. Фото: Корреспондент.

У вівторок, 21 березня, в столиці Греції місті Афіни відкрився представницький центр самопроголошеної "Донецької народної республіки". Таку новину передало російське РИА Новости, передають Патріоти України.

Начебто головою центру став активіст руху Save Donbass, журналіст Андреас Зафіріс. "Це третє представництво, яке відкривається в європейських країнах. Вони вже є в Італії та Чехії. Скоро буде відкрито представництва в інших європейських країнах", - заявив Зафіріс.

За його словами, представництва в європейських державах відкривають для інформування, комунікації, а не як органи дипломатії. Зафіріс переконаний, що центр допоможе розвитку культурних і економічних зв'язків.

У той же час у Міністерстві закордонних справ Греції відкинули будь-який «офіційний характер» організації з назвою «Представницький центр ДНР», про відкриття якого в Афінах повідомили російські агентства.

"Ніколи Греція не визнавала самопроголошену "Донецьку республіку". Будь-які дії, що підривають територіальну цілісність України, повністю суперечать позиції грецького уряду про повагу її територіальної цілісності", - підкреслив представник МЗС Греції.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...