Російський шпигун ледь не встановив прослуховування у кабінеті президента Литви

Російський шпигун хотів встановити "жучки" в будинку Далі Грібаускайте.

Фото: nozsoft.com

Генпрокуратура Литви в п'ятницю, 1 липня, передала в суд Вільнюса справу стосовно росіянина, обвинуваченого в шпигунстві, повідомляють Патріоти України з посиланням на Цензор.

За версією слідства, старший оперативний уповноважений з особливо важливих справ розвідувального управління ФСБ Калінінградській області намагався завербувати співробітників литовського Департаменту охорони керівництва, щоб встановити прослуховуючий обладнання в кабінеті і резиденції президента Литви Далі Грібаускайте.

Слідчі вважають, що шпигун разом з іншим громадянином Росії, начальником того ж відділу ФСБта громадянином Литви з жовтня 2011 року до кінця 2014 року вербував громадян Литви для ведення шпигунства. Також вони намагалися збирати інформацію про нинішніх і колишніх співробітників Департаменту охорони керівництва Литви.

Затрианий чоловік звинувачується в шпигунстві, підробці документів, використанні підроблених документів і багаторазовому незаконному перетині держкордону. Він був затриманий під час поїздки транзитним поїздом через Литву з Калінінградської області в Білорусь і з 29 квітня 2015 року перебуває в вільнюському СІЗО "Лукишкес". Йому загрожує тюремне ув'язнення терміном до 15 років. Відносно двох інших фігурантів справи досудове розслідування триває.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...