Росію треба притягнути до відповідальності за втручання у вибори в США, - Тіллерсон

Разом з тим, Держсекретар США наголосив, що президент повинен мати можливість натиснути на Москву за необхідності, але й залишитися з гарантіями "збереження конструктивного діалогу" з РФ.

Рекс Тіллерсон. Фото:https://www.svoboda.org/

Держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив у середу на слуханнях у палаті представників, що Росія має відповісти за втручання в президентські вибори в Сполучених Штатах, але водночас адміністрація США потребує гнучкого підходу до питання санкцій проти Москви. Про це пише Інтерфакс, передають Патріоти України.

"Я згоден з думкою, яку висловлювали кілька представників обох партій (Демократичної і Республіканської - ред): Росію треба притягнути до відповідальності за втручання в (президентські - ред) вибори в США", - сказав держсекретар.

"Я закликатиму конгрес надати такі гарантії: будь-який закон (про санкції - ред) надасть можливість президенту бути гнучким у застосуванні санкцій, що надасть змогу відповідати потребам постійно мінливої дипломатичної ситуації", - зазначив він.

За словами Тіллерсона, така гнучкість надасть можливість натиснути за необхідності, але при цьому "гарантує збереження конструктивного діалогу" з Росією.

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...

Ключове питання: Генерал США оцінив, скільки людей потрібно призвати Україні для контрнаступу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:30

Американський генерал-майор у відставці та співзасновник благодійного фонду Osprey Global Solutions Ukraine Девід Грандж відповів, скільки Україна має мобілізувати людей для оборони та контрнаступу. Про це відомо з його інтерв’ю "Радіо Свободі", переда...