Розслідування набирає обертів: В Іспанії пройшли гучні затримання у справі про російську мафію

Всього затримано 11 осіб, їм висунуто звинувачення у відмиванні грошей російської мафії в Іспанії.

В Іспанії під час операції проти російської організованого злочинного угруповання (ОЗУ) затримали Олександра Грінберга - бізнесмена, власника футбольного клубу "Марбелья" (виступає в Сегунді Б, третьому за силою дивізіоні іспанського футболу), повідомляють Патріоти України з посиланням на російський сайт РБК.

В операції, яка пройшла вчора, 26 вересня, був задіяний вертоліт. Іспанські гвардійці протягом п'яти годин проводили обшуки в кількох офісах в містах Міхас, Естепона, Пуерто-Банус і Марбелья. Також обшуки пройшли в офісі футбольного клубу "Марбелья".

Всього правоохоронці затримали 11 осіб. Всім затриманим висунули звинувачення в участі в ОЗУ і відмиванні грошей російської мафії в Іспанії.

Як пише видання El Mundo, операція здійснювалася проти вихідців з сонцевської ОЗУ. Серед затриманих - Арнольд Тамм, якого видання називає одним з лідерів сонцевської ОЗУ. Журналісти пов'язують Тамма з Семеном Могилевичем (розшукується ФБР за махінації з акціями американської компанії YBM Magenex International).

Арнольд Тамм обіймав посаду радника зі зв'язків з громадськістю секретаря Союзної держави Росії і Білорусії Павла Бородіна. У березні 2002 року йому було пред'явлено звинувачення в зберіганні наркотиків. Суд засудив Тамма до умовного терміну, але потім його виправдали.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...