"Рух за очищення" Саакашвілі закликав БПП вийти з коаліції і відправити Яценюка у відставку

Під зверненням поставили свої підписи низка політиків та відомі громадські активісти.

"Рух за очищення". Фото: соцмережі.

Рух "Рух за очищення", створений головою Одеської обласної державної адміністрацією Міхеїлом Саакашвілі, закликав членів уряду піти у відставку, президента України Петра Порошенка - вивести фракцію "Блок Петра Порошенка" з коаліції. Новину передають Патріоти України.

"Україна увійшла в гостру політичну кризу. Влада продемонструвала свою нездатність реформувати країну і боротися з корупцією. Прем'єр-міністр, відставки якого вимагають понад 70% громадян, відчайдушно чіпляється за владу", - зазначено в заяві координаційної ради "Руху за очищення" на офіційній сторінці у Facebook у середу.

У заяві наголошується, що влада і олігархи планують мінімум на півроку "продовжити життя" уряду, щоб "можна було і далі грабувати країну". "Реалізація цього плану буде величезною поразкою для українців. Ми закликаємо членів уряду зберегти честь і гідність, піти у відставку. Досить прикривати своєю репутацією нечисту гру влади. Ми закликаємо народних депутатів, що входять до правлячої коаліції, врятувати честь і гідність парламенту. Коаліція, яка не змогла сформувати Кабінет Міністрів, що працює на благо країни, мертва. Згадайте про свій обов'язок перед народом - створіть нову коаліцію, якою керуватимуть не олігархи, а інтереси держави", - наголошується в заяві.

У "Русі за очищення" також закликають президента України Петра Порошенка "докласти всіх зусиль для вирішення політичної кризи". "Час проявити лідерство і вивести найбільшу фракцію з коаліції, яка де-факто розпалася", - зазначено в заяві.

Під заявою підписалися члени координаційної ради "Руху за очищення": Саша Боровик, Василь Гацько, Владислав Голуб, Андрій Длігач, Дмитро Добродомов, Світлана Заліщук, Сергій Лещенко, Руслана Лижичко, Валерій Пекар, Вікторія Пташник, Рябчин Олексій, Міхеїл Саакашвілі, Олексій Скрипник, Володимир Федорін, Віктор Чумак, Альона Шкрум і Антон Ященко.

Масована атака "Шахедів" на Харків: У місті спалахнули відразу три пожежі (фото)

субота, 4 травень 2024, 12:59

У ніч на 4 травня російські загарбники здійснили масовану атаку дронів на Харків. За попередніми даними, постраждали чотири особи, серед них – одна дитина. Про це повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій України (ДСНС), передають Патріоти Укр...

Росія планує відправити в Україну понад тисячу "священників" РПЦ – ЦНС

субота, 4 травень 2024, 12:22

Росія планує відправити у зону бойових дій понад тисячу так званих "священиків" РПЦ. Вони, за задумом керівництва цієї структури, надаватимуть "духовну допомогу" російським окупантам, що вбивають людей на території чужої країни, передають Патріоти Укр...