Саакашвілі написав заяву у НАБУ про злочини Луценка та Грицака

Екс-голова Одещини стверджує, що за особистою вказівкою генпрокурора та голови СБУ відбувається ряд кримінальних правопорушень стосовно його соратників.

Міхеїл Саакашвілі. Фото:24tv.ua

Екс-президент Грузії і глава партії "Рух нових сил" Міхеїл Саакашвілі подав у Національне антикорупційне бюро України заяву про злочин, вчинений групою осіб на чолі з генеральним прокурором України Юрієм Луценком і главою Служби безпеки України Василем Грицаком. Про це повідомляє прес-служба політсили, інформують Патріоти України.

Як йдеться у повідомленні, Саакашвілі стверджує, що за особистою вказівкою Луценка і Грицака, а також його заступників Павла Демчини і Віктора Кононенка, відбувається ряд кримінальних правопорушень стосовно його соратників "з використанням службового становища, всупереч інтересам служби, що завдає істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам - моїм і моїх друзів, в тому числі громадян Грузії - і громадським інтересам".

Крім того, Саакашвілі зазначає, що в діях деяких чиновників ГПУ, СБУ, ДМС, Держприкордонслужби та Управління Держохорони вбачаються злочини за ознаками ст. 364 КК - зловживання владою і службовим становищем. А в сукупності описані в заяві дії осіб "свідчать про вчинення злочину, передбаченого статтею 255 КК створення злочинної організації з метою вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину".

Лідер "Руху нових сил" просить НАБУ прийняти його заяву, внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань і невідкладно розпочати досудове розслідування.

Як повідомлялося раніше, 5 грудня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Саакашвілі отримував гроші від соратника Януковича Сергія Курченка. Сам Саакашвілі заявив, що це брехня.

Він вважає, що справа проти нього сфальсифікована, а почали її "на замовлення Порошенка". Саакашвілі затримали і в присутності адвоката оголосили йому про підозру.

Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...

"Як голова уряду я повинен": Шольц заявив, що не передає Україні Taurus, бо боїться війни Росія-НАТО

четвер, 28 березень 2024, 11:28

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати далекобійні ракети Taurus Україні. Він пояснив це тим, що важливим для нього лишається "не ескалювати" війну до зіткнення Росії та НАТО. Водночас на сьогодні Німеччина витратила на допомогу Україні ...