Детективи НАБУ оголосили підозру екс-командувачу Нацгвардії і гендиректору "Укрбуду"

Зараз вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Юрій Аллеров. Фото: 112 Україна.

Детективи Національного антикорупційного бюро України оголосили підозру колишньому командувачу Національної гвардії України Юрію Аллерову, директору "Укрбуд Девелопмент" Олегу Майбороді та підприємцю — експерту з оцінки нерухомості, яка фігурувала в розслідуваннях корупції Нацгвардії, Алісі Гринчук. Їх підозрюють у заволодінні майном Головного управління Нацгвардії на суму 81,64 млн грн. Про це повідомляє прес-служба НАБУ, передають Патріоти України.

"Слідство встановило, що у 2000-х роках Головне управління внутрішніх військ МВС України (в подальшому реорганізовано в ГУ Нацгвардії України) та компанія-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали збудувати житловий комплекс із вбудованими паркінгами та нежитловими приміщеннями. В обмін на земельну ділянку площею приблизно 1 га в центрі Києва Нацгвардія мала отримати у житловому комплексі 50 квартир та 30 паркомісць", — заявили в НАБУ.

У 2016-2017 роках сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилася від цих квартир і паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку, який та ж компанія-забудовник зводила на околиці Києва, біля станції метро "Червоний хутір".

"Вартість цих квартир, як встановила проведена у межах досудового розслідування експертиза, на 81 635 448 грн менша за ту, в яку оцінені квартири, які мала отримати Нацгвардія на старті домовленостей", — додали в прес-службі. Зараз вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Прощення у Кремля вимолила, але концертів немає: Зрадниця Лоліта бідкається на безгрошів'я після скандальної "голої вечірки"

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:40

Співачка Лоліта, яка не засуджує політику диктатора та продовжує виступати перед окупантами, поскаржилася на проблеми з грошими. . Після участі в скандальній "голій" вечірці Насті Івлєєвої, коли її концерти почали бойкотувати та масово скасовувати, во...

Молода жінка залишилася стала інвалідом після відвідування перукарні. Лікарі у всьому світі б'ють на сполох

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:32

Згідно зі статтею, опублікованою в журналі New England Journal of Medicine цього місяця, 26-річна туніська жінка отримала три гострі травми нирок у період від червня 2020 року до липня 2022-го. У листі, який написали французькі лікарі, йдеться про те, ...