Санітарна зона і відстріл: Районам на кордоні з РФ напророчили страшне майбутнє

Так буде доти, доки в Росії не зміниться політичний режим, переконаний експерт.

Ілюстрація: censor.net.ua

Україні після звільнення Донбасу доведеться перетворити прилеглі до кордону з Росією території у так звану "санітарну зону", яка повністю прострілювалася б артилерією. Про це в ефірі "Обозреватель.LIVE" заявив військовий експерт Юрій Колесников, повідомляють Патріоти України.

"Зрозуміло, що росіяни підуть і будуть діяти так, як діяли на Луганському напрямку. Як тільки наші війська підходять до кордону, вони починають їх зі своєї території обстрілювати. Тобто нам доведеться зробити таку санітарну зону, де залишаються тільки терористи та снаряди. За базу ми можемо ставити відстань пострілу системи "Півонія" - це 37-47 км", - зазначив він.

За словами Колесникова, така ситуація може проіснувати до зміни політичного режиму в Росії.

"Якщо на цю територію заїжджає російська колона, то її просто валять, нічого не пояснюючи. В'їжджає російська артилерія - її валять. А в цій зоні вони хочуть утилізувати своїх фашистів? Будь ласка, не питання. Наша артилерія їх там кладе. Вони хочуть утилізувати там свої війська? Взагалі без питань. Наші з задоволенням їх утилізують. Щоб не робити того, що ми виходимо на кордон і починаються обстріли з їхньої території. Нам доведеться деякий час тримати цей санітарний кордон, поки в Росії не запалає. А там займеться", - упевнений експерт.

Нагадаємо, раніше український журналіст Роман Цимбалюк осадив російських пропагандистів в ефірі однієї з телепрограм на каналі "Росія 1".

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...