Санкції ніхто не зніме: Президент Естонії порівняв окупацію Криму з аншлюсом Австрії нацистами

Тоомас Хендрік Ільвес також вважає, що Росія розхитує єдність Європи, використовуючи біженців.

Тоомас Хендрік Ільвес. Фото:focus.ua

Російська Федерація порушила принципи миру, що панували після Другої світової війни. Про це заявив президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес в інтерв'ю CNN, передають Патріоти України.

"Головні принципи європейської безпеки після Другої світової війни, коли жодна з європейських країн не вторгалася на територію іншої, були підірвані. Це одна з причин того, що ми залишаємося вірними політиці санкцій", - сказав він.

За його словами, санкції не можуть бути зняті, поки триває анексія Криму, яка "в принципі повторює аншлюс Австрії в 1938 році". Крім того, на думку президента Естонії, Росія розхитує єдність Європи, використовуючи біженців.

У цьому він частково погодився з командувачем НАТО в Європі генералом Філіпом Брідлавом, який заявив, що РФ використовує біженців як зброю.

"В Естонії з Росії немає потоку біженців, до Фінляндії - так, до нас - немає. Тому можна сказати, що діяльність Росії розпалює антиєвропейські настрої в деяких державах-членах ЄС", - сказав Ільвес, проте зазначив, що Росія використовує міграційну кризу скоріше не як зброю, а як інструмент впливу.

"Просто щоб подивитися, що в ній, в біса, написано": Байден зізнався, що "майже хотів" купити "Біблію Трампа"

середа, 24 квітень 2024, 12:53

У вівторок, 23 квітня, президент США Джо Байден висміяв колишнього президента Дональда Трампа за торгівлю «єдиної схваленої» Біблії. З такою промовою він виступив під час візиту до штату Флорида. Про це повідомляє The Hill, передають Патріоти України. ...

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...