Санкції проти РФ: Один не може, а інший не хоче, - російський політексперт

Питання скасування санкцій буде вирішуватися протягом усього 2017 року року з однієї простої причини - Трамп сьогодні не бачить шляху, як скасувати санкції, а в Євросоюзі не збираються цього робити.

Санкції проти РФ. Ілюстрація: expres.ua.

Російський політичний експерт Федір Лук'янов розповів, чому протягом усієї тривалої телефонної розмови президенти США Дональд Трамп і Росії Володимир Путін так і не зважилися порушити питання про скасування антиросійських економічних санкцій, пишуть Патріоти України з посиланням на replyua.ua.

Незважаючи на оптимістичні прогнози деяких політологів, Федір Лук'янов вважає, що питання скасування санкцій буде вирішуватися протягом усього 2017 року року з однієї простої причини - Трамп сьогодні не бачить шляху, як скасувати санкції.

«Розповіді про те, що Трамп ось-ось скасує антиросійські санкції - це відгомони передвиборної компанії в США, коли його опоненти лякали цим американців. Якщо ж говорити про самого Трампа, то виходячи з його суперечливих заяв, виникає думка, що він поки що не знає, як поводитися з Росією. Трамп не наважиться знімати санкції з Росії, поки не визначиться доля ЄС в плані виборів в провідних країнах об'єднаної Європи - Франції та Німеччини», - зазначив Федір Лук'янов.

За його словами, якщо ж говорити про скасування санкцій ЄС, то тут перспектива не райдужна, оскільки мало хто сумнівається в тому, що Ангела Меркель знову займе пост канцлера ФРН і буде диктувати політику всього ЄС, тому саме від її рішення залежатиме чи залишаться антиросійські санкції.

«Після телефонної розмови Трампа з Путіним Конгрес США зробить все можливе, щоб санкції, які були введені адміністрацією Обами, були продубльовані рішенням парламенту, що призведе до неможливості їх скасування президентом», - підсумував Федір Лук'янов.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...