Сексуальне та гендерне насильство включно: У в'язницях "ЛНР" і "ДНР" катують і принижують людей - місія ООН

Моніторингова місія ООН вимагає безперешкодного і регулярного доступу до всіх місць позбавлення волі на окупованій території і можливості надання медичної допомоги жертвам.

Ілюстрація:tyzhden.ua

Моніторингова місія Управління Верховного комісара з прав людини ООН підозрює, що в місцях позбавлення волі так званих "ЛНР" і "ДНР" катують людей і принижують людську гідність, не виключаючи сексуальне і гендерне насильство. Про це повідомила заступник Верховного комісара ООН з прав людини Кейт Гілмор, передають Патріоти України з посиланням на УНН.

"За останні три місяці, Управління Верховного комісара з прав людини (УВКПЛ) відзначило поступове поліпшення доступу до місць позбавлення волі. Однак, самопроголошені "ДНР" і "ЛНР" продовжували не пускати зовнішніх спостерігачів до всіх місць позбавлення волі.

Тому ми висловлюємо серйозну заклопотаність щодо катувань та інших жорстких знущань, які принижують людську гідність, не виключаючи сексуальне і гендерне насильство", - повідомила Гілмор.

Також вона зазначила, що моніторинговій місії необхідний безперешкодний і регулярний доступ до всіх місць позбавлення волі і можливість надання медичної допомоги жертвам.

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...